لیست بیماری های معافیت پزشکی ۱۴۰۳

لیست بیماری های معافیت پزشکی نظام وظیفه

لیست بیماری های معافیت پزشکی نظام وظیفه معافیت های پزشکی تقریبا شامل تمام بیماری ها و اختلالات عملکردی جسمی و ذهنی و روانی میشود که شامل ۱۷ بخش است و هرکدام از بخش ها شامل چندین بند میشود که بسیار مفصل و دقیق میباشد و حتی در هر بند جزئیاتی همچون در حین تحصیل بودن یا مدرک تحصیلی در نظر گرفته شده است.بخش های آیین نامه پزشکی سازمان نظام وظیفه عمومی به شرح زیر است:

👈 بخش اول : بیماری های عمومی

👈 بخش دوم :معافیت پزشکی بیماری های غدد مترشحه داخلی

👈 بخش سوم: معافیت پزشکی بیماری های پوست و بافت های زیر پوست

👈 بخش چهارم: معافیت بیماری های داخلی مغز و اعصاب(نورولوژی)

👈 بخش پنجم : معافیت پزشکی بیماری های اعصاب و روان

👈 بخش ششم : بیماری های جراحی مغز و اعصاب

👈 بخش هفتم : بیماری های ریه و قفسه صدری

👈 بخش هشتم : بیماری های استخوان (اسکلت)

👈 بخش نهم : بیماری های دستگاه گوارش و جراحی عمومی

👈 بخش دهم : بیماری های خون و انکولوژی(بدخیمی ها)

👈 بخش یازدهم : بیماری های دستگاه ادراری و تناسلی

👈 بخش دوازدهم : بیماری های فک و دهان و دندان

👈 بخش سیزدهم : بیماری های چشم و عوارض بینایی

👈 بخش چهاردهم : بیماری های گوش و حلق و بینی

👈 بخش پانزدهم : بیماری های قلب و عروق

👈 بخش شانزدهم : بیماری های روماتولوژی و بافت همبند

👈 بخش هفدهم: بیماری های عفونی

مقالات مرتبط : هر آنچه باید در مورد مراحل و شرایط معافیت پزشکی بدانید

آنچه که مشمولان خدمت سربازی باید در خصوص معافیت پزشکی بدانند

یکی از راه های معافیت از خدمت سربازی معافیت پزشکی است که بسیاری هم با توجه به مشکلات جسمی و روانی که دارند از این معافیت استفاده میکنند اما چند نکته در این مورد قابل تامل است و آن این است که معافیت های پزشکی معمولا در حین تحصیل قابل اقدام کردن نیست و بر اساس مدرک تحصیلی بیماری جز معافیت ممکن است قرار نگیرد.

برای مثال زمانی که شما دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد هستید و چشمتان ضعیف است برای معاف شدن از خدمت نمره چشم زیر ۸ قابل قبول نخواهد بود این در حالی است که افرادی با مدرک تحصیلی کمتر از کارشناسی میتوانند با ضعیفی نمره ۶ از خدمت سربازی معاف شوند با سرباز مشاور همراه باشید.

نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است محدودیت های بعد از گرفتن معافیت پزشکی میباشد که فرد با آن مواجه خواهد شد و مهم ترین محدودیت استخدام در ارگان های دولتی و نظامی است البته صرفا داشتن بیماری موجب عدم استخدام نخواهد شد و حتما باید آیین نامه استخدامی آن ارگان مشخص بررسی شود.

بیماری های اعصاب و روان و مغز اعصاب نه تنها محدودیت های استخدامی ایجاد میکند بلکه در مواردی همچون دریافت و تمدید گواهینامه رانندگی،مجوز و پروانه کسب کار میتواند برایتان مشکل ساز شود.پس قبل از هرگونه اقدام برای دریافت معافیت پزشکی باید بررسی های کامل تبعات بعد از آن را انجام داده باشید.

بنر معافیت پزشکی

لیست بیماری های معافیت پزشکی نظام وظیفه

لیست کامل بیماری های معافیت پزشکی در همین مقاله برایتان بطور کامل بخش بندی شد در اینجا قصد داریم چند بخش را که بیشترین آمار مراجعه را دارد بررسی کنیم.

بخش چهار،پنج،شش:این ۳ بخش بیماری های مرسومی همچون صرع یا تشنج،میگرن،عدم تعادل حرکتی،بیماری های اعصاب و روان همچون وسواس،استرس و اضطراب،افسردگی و دوقطبی را شامل میشود که معولا قبل یا در حین خدمت زیاد اقدام میشود.

از نظر زمانی بین ۶ ماه تا ۱ سال گرفتن معافیت های این بخش ها ممکن است طول بکشد و بیشترین محدودیت ها را نیز دارند.درکل پیشنهاد میشود سراغ گرفتن معافیت این بخش ها نروید.

بخش هشتم:بیماری های مربوط به استخوان و اسکلت تمام اسکلت بدن را شامل میشود از مشکلات مفصلی و استخوانی گرفته تا حتی زانو پرانتزی و دفورمیتی مچ پا و بدلیل وسعت و تعدد بیماری هایی که در این بخش وجود دارد روزانه افراد زیادی برای دریافت معافیت های پزشکی این بخش اقدام میکنند.

بخش دوازدهم:در رابطه با دهان و دندان قوانین کمی تغیر کرده است و قوانینی همچون نداشتن تعداد مشخصی دندان برای معافیت دیگر وجود ندارد و در حال حاضر مشکل در هنگام صحبت کردن،سوتغذیه،مشکل در بلع غذا و ایجاد صورت نامتقارن به دلیل وجود تومورهای خوش خیم و بدخیم از ملاک های معافیت در این بخش میباشد.

بخش سیزدهم:تقریبا میتوان گفت بیشترین مراجعه برای دریافت معافیت های پزشکی در رابطه با چشم است و دلیل آن هم مشخص است چون ضعیفی چشم تنها بصورت ارثی و ژنتیکی نیست و در اغلب افراد اکتسابی است.این مورد به هیچ عنوان در حین تحصیل قابل بررسی نمیباشد و مدرک تحصیلی تاثیر مستقیم در رای شورای پزشکی دارد.

لیست بیماری های معافیت پزشکی نظام وظیفه : مشکلات اورولوژی

بخش یازدهم آیین نامه های پزشکی سازمان نظام وظیفه در ۳۸ بند بطور کامل و جامع به این بخش پرداخته است و تمامی بیماری هایی که موجب اختلال عملکردی کلیه،مثانه و سیستم ادراری و تناسلی به دلیل انسداد یا عفونت شود میتواند معافیت را در پی داشته باشد.

همچنین بیماری هایی همچون واریکوسل و فقدان بیضه در این بخض قرار دارد که البته چون در اغلب موارد قابل درمان است رای شورای پزشکی بعد از عمل صادر میشود.طبق موارد گفته شده اگر درد دارید یا دچار اختلال هستید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بعد از انجام سونوگرافی تشخیص لازم جهت درمان و معافیت پزشکی انجام شود. در ادامه مقاله لیست بیماری های معافیت پزشکی نظام وظیفه به سراغ نحوه درخواست معافیت پزشکی می رویم…

نحوه درخواست معافیت پزشکی

برای درخواست معافیت پزشکی اولین اقدام مراجعه به پلیس+۱۰ میباشد.پس از آنکه فرم های مشخص دریافت شد مرحله بعدی تایید بیماری و درخواست تشکیل شورای پزشکی توسط پزشک معتمد است.بعد از این درخواست معمولا کمتر از یک زمان خواهد برد تا شورای پزشکی تشکیل شود.

در مرحله بعد رای شورا به کمیسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه عمومی ارسال میشود معمولا یک ماه بعد از شورای پزشکی کمیسیون تشکیل خواهد شد.کمیسیون پزشکی در واقع مرحله نهایی و ابلاغ رای سازمان نظام وظیفه میباشد البته یک بار فرصت اعتراض و رفتن به شورای عالی برایتان وجود دارد.

در صورتی که تمامی مراحل طی شود و رای پزشک مساعد باشد شما کافیست تعرفه کارت پایان خدمت را پرداخت کنید و ظرف ۴۵ روز آینده منتظر دریافت کارت پایان خدمت باشید.

معافیت پزشکی حین خدمت سربازی چگونه است؟

نحوه معافیت پزشکی و تشکیل شورای پزشکی و در نهایت تایید یا رد معافیت مشمول قبل یا حین خدمت سربازی تفاوت چندانی ندارد و تنها در اقدام اولیه برای معافیت تفاوت هایی وجود دارد.

شخصی که در حین خدمت سربازی است یا سرباز فراری میباشد برای دریافت معافیت پزشکی نیازی نیست به پلیس+۱۰ مراجعه کند.لازم است توسط بهداری یگان بیماری او تایید شود و با گواهی یگان تحت عنوان نامه اعزام به بیمارستان زیرمجموعه یگان خدمت مراجعه کند.

بعنوان مثال شخصی که سرباز ارتش هست نمیتواند تاییدیه معافیت از سپاه بگیرد و حتما باید زیرنظر بیمارستان های علوم پزشکی ارتش بررسی شود.پس از این مرحله چه معاف شود و چه معافیت خدمات رزمی صادر شود و یا دوره استعلاجی و معافیت موقت صادر شود نامه از بیمارستان به یگان ارسال میشود و مشول با تاییدیه یگان دستور العمل را اجرا میکند.

مدارک موردنیاز و نحوه رسیدگی به درخواست معافیت پزشکی سربازی

ممکن است فردی که برای معافیت پزشکی اقدام میکند به دلیل مادرزادی بودن بیماری ی تحت درمان بودن دارای مدارم مستند درمانی،بستری یا حتی جراحی باشد و ممکن هم است بدلیل اتفاق ناگهانی دچار بیماری شده باشد.

در هرصورت فردیکه دارای مدارک مستند است قاعدتا مسیر ساده تر و کوتاه تری را برای معافیت طی میکند و اگر فردی تا به امروز مدرکی ندارد دلیل نمیشود شامل معافیت پزشکی نباشد.

از نظر نحوه رسیدگی هم حداقل دو گروه از پزشکان متخصص نوع بیماری و اختلال عملکردی همچنین آیین نامه اجرایی در رابطه با آن بیماری را بررسی خواهند کرد پس هیچ جای نگرانی برای اعلام رای غلط وجود ندارد حتی برای احترام به حقوق مشمول فرصت اعتراض و بررسی دوباره پرونده توسط پزشکی دیگر نیز وجود دارد.

میتوان بطور حتم گفت فردی که پس از چند مرحله شورای پزشکی و کمیسیون معاف نمیشود و حتی توسط شورای عالی که حتی ممکن است در استانی دیگر برگزار شود رد میشود شامل معافیت نبوده است و بی عدالتی در حق او انجم نشده.

اگر شما در مورد لیست بیماری های معافیت پزشکی نظام وظیفه سوالی دارید میتوانید همین حالا با سرباز مشاور تماس بگیرید.

بنر معافیت پزشکی

111 پاسخ

  1. سلام من مدرک لیسانس دارم و دو تا بند بیماری واسم زدن عرق کف دست ها و عرق کف پاها و پای پرانتزی و انحراف و دفورمیتی پاها
    به نظرتون با این بند ها معافیت دائم میدن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات سرباز مشاور

نیاز به مشورت داری کلیک کن !