معافیت پزشکی سربازی ۱۴۰۳ – شرایط و مراحل دریافت

معافیت پزشکی

بر اساس قوانین سازمان نظام‌وظیفه ، اشخاصی که از نظر جسمی، مزاجی و روانی شرایط لازم برای خدمت سربازی را نداشته باشند می‌توانند از معافیت پزشکی استفاده کنند. معافیت پزشکی بسته بهنوع بیماری، مدرک تحصیلی و عوارض بیماری دارای قوانین و ضوابط خاص خود است.

حتی کسانی هم که دارای بیماری خاصی نباشند باید قبل از اعزام به خدمت سربازی توسط پزشک معتمد نیروی انتظامی مورد معاینه قرار بگیرند کسانی هم که دارای بیماری هستند به پزشک معتمد اعلام میکنند تا نوبت دهی برگزاری کمیسیون انجام شود. در این مقاله به بررسی صفر تا صد شرایط این نوع از معافیت و آیین نامه ها و حتی مزایا و معایب آن میپردازیم.

آیین نامه معافیت پزشکی

👈 مشمولان خدمت سربازی پس از به پایان رسیدن معاینات پزشکی با توجه به شرایط جسمی و روانی شامل موارد زیر می‌شوند :

۱– افرادی که به  لحاظ جسمی مشکلی بابت انجام خدمت سربازی ندارند.

۲- اشخاصی که ازنظر جسمی از سلامت کامل برخوردار نیستند اما می‌توانند در امور غیر رزمی خدمت کنند.

۳- افرادی که به سبب بیماری موقتاً شرایط رفتن به خدمت به سربازی را ندارند تا دوره درمان طی شود.

۴-اشخاصی که به  علت هر گونه بیماری  به طور کلی توانایی انجام خدمت سربازی را ندارند.

درصورتی‌که  شخص پس از سپری کردن مراحل معاینات پزشکی و شورا که در ادامه به مفصل درباره آن صحبت می کنیم،معاف از خدمات رزمی تشخیص داده شوند، باید بلافاصله به خدمت اعزام‌شده و یا می‌تواند از اولویت امریه سربازی استفاده کند.

در صورت معافیت موقت در مرحله نخست باید برای درمان اقدام کرده و یا منتظر بهبود علائم بیماری شوند.

اگر شرایط جسمی و روانی مساعد بود، به خدمت سربازی اعزام‌شده و در غیر این صورت می توانند معافیت دائم پزشکی بگیرند.

اگر در معاینات فرد در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود از نظر جسمی قادر به خدمت سربازی نمی باشد، کارت معافیت پزشکی خدمت سربازی خود را دریافت می‌کند.

همانطور که گفته شد بیماری هایی که باعث معافیت از خدمت سربازی میشوند یا در نهایت باعث معافیت از رزم مشمول میشوند در چند دسته کلی قرار میگیرند که خود مشمول هم تا حد زیادی میتواند تشخیص دهد بیماری اش ختم به معافیت خواهد شد یا خیر !

در واقع هر بیماری جسمی یا روانی که فرد را درگیر کرده باشد تنها در صورت داشتن عوارض بالا و دور کردن شخص از زندگی طبیعی باعث معافیت خواهد شد در غیر اینصورت تنها باعث معاف از رزم میشود که البته این موضوع هم کمک کوچکی در طول خدمت نیست .

در هر صورت بر اساس آیین نامه جدید وطیفه عمومی و تغییراتی که در بندهای معافیت صورت گرفته است ۱۷ بخش کلی برای معافیت های پزشکی در نظر گرفته شده است که هر بخش حدودا دارای ۲۰ بند است .

پس میتوان گفت بیش از ۳۰۰ نوع بیماری توسط پزشکان متخصص در وظیفه عمومی شناسایی و قوانین معافیت آن بر اساس شرایطی همچون مدرک تحصیلی ، سابقه درمان و عوارض ، اختلال عملکرد و غیره تدوین شده است .

لیست کامل و به روز بیماری ها بر اساس آخرین تغییرات سازمان وظیفه عمومی در همین سایت موجود است که میتوانید مشاهده نمایید و در صورت نیاز به شماوره همین الان با ما تماس بگیرید.

موضوعات مرتبط : لیست کامل بیماری های معافیت پزشکی

معایب و مزایای گرفتن معافیت پزشکی

معافیت پزشکی  می تواند فرد را از دو سال خدمت سربازی معاف ‌کند اما شاید در آینده باعث شود تا فرد محدودیت هایی  داشته باشد در نتیجه معاف شدن از خدمت سربازی با معافیت پزشکی مخصوصا در بعضی از بخش ها همیشه هم خوب نیست پس کسی که دنبال دریافت معافیت پزشکی میرود باید مزایا و معایب آن را در نظر بگیرد.

مزایای معافیت پزشکی

  • جلو افتادن از نظر زمانی
  • امکان دریافت گذرنامه و پاسپورت برای انواع سفرهای خارج از کشور
  • امکان دریافت هر گونه جواز کسب
  • امکان ادامه تحصیل در رشته دلخواه

معایب معافیت پزشکی

برای مثال می توان گفت  اگر فرد بخواهد در ارگان دولتی استخدام شود احتمال دارد به دلیل شرایط جسمانی معافیت او مانع استخدام شود.البته تمامی دستگاه های اجرایی دارای آیین نامه استخدامی مختص خود هستند و نمیتوان گفت اگر شخصی با بیماری چشمی در آتش نشانی استخدام نشود شانسی برای استخدام در آموزش و پرورش هم نخواهد داشت.

در رابطه با ارگان های نظامی و زیر مجموعه های آن ها قطعا استخدام انجام نخواهد شد و هیچگونه تبصره ای هم وجود ندارد.

مطلب پیشنهادی به شما : معافیت پزشکی چشم

باید توجه داشت که  برخی از معافیت های پزشکی مانند گروه اعصاب و روان یا چشم موانعی برای گرفتن گواهینامه راهنمایی و رانندگی ایجاد می‌کنند.

پروسه زمانی اقدام برای معافیت پزشکی یا حتی گرفتن معافیت موقت در صورتی‌ که فرد وارد غیبت نشود می‌تواند فرصتی برای شرکت در آزمون‌های دانشگاه یا ثبت‌نام ایجاد نماید.

مدارک و روش اقدام برای معافیت پزشکی

شرایط معافیت پزشکی

فردی که می خواهد معافیت پزشکی خود را دریافت نماید به ترتیب باید مراحل زیر را سپری کند :

۱- دریافت دفترچه خدمت وظیفه عمومی از پلیس ۱۰+

۲ پر کردن فرم خود اظهاری سابقه بیماری مشمول

۳- مراجعه به پزشک معتمد نظام وظیفه به‌ دلیل انجام معاینات اولیه

۴- ثبت کردن درخواست در مراکز پلیس ۱۰+ و بازگرداندن مدارک توسط این مرکز به مشمول برای ارائه به شورای پزشکی

۵- ارسال برگه معرفی به بیمارستان از طریق پست به آدرس متقاضی معافیت پزشکی

۶-  مراجعه فرد به بیمارستان برای انجام معاینه ثانویه

۷- ارسال جواب از سوی بیمارستان به حوزه نظام‌وظیفه مربوطه

۸-  ارسال دعوت‌نامه برای حضور در جلسه شورای پزشکی

در صورتی‌ که بیماری شخص توسط  شورای پزشکی برای اخذ معافیت تایید شود، برای دریافت کارت باید مدارک مربوطه را تحویل دهد اما در صورت معاف از خدمات رزمی برگه آماده‌ به‌خدمت برای مشمول صادرشده و فرد باید آماده اعزام به خدمت شود.

مدارک مورد نیاز:

۱-  پر کردن برگه وضعیت مشمولان

۲-  پر کردن برگه معاینه اولیه توسط پزشک مراکز نظامی یا پزشک معتمد نظام‌ وظیفه

۳-  پر کردن برگه واکسیناسیون

۴- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی

۵- اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل یا گواهی اشتغال

راهنمای ویدیویی معافیت پزشکی

مراحل گرفتن معافیت پزشکی:

👈 مرحله نخست : تائید بیماری مشمول بعد از معاینه پزشک اولیه

👈 مرحله دوم : تائید بیماری مشمول پس از انجام آزمایش‌ها و معاینات شورای پزشکی بیمارستان

👈 مرحله سوم : تائید  نهایی بیماری به وسیله شورای پزشکی وظیفه عمومی.

در مراحل اخذ معافیت پزشکی لازم است تا نکات زیر را نیز در نظر داشته باشیم :

⭐️ مشمولین عضو کمیته امداد یا مددجویان بهزیستی و همچنین مشمولینی که از طرف شورای پزشکی نیاز به معاینه تخصصی داشته باشند از پرداخت هزینه معاف می باشند.

⭐️ بیمارستان‌ها موظف‌اند خارج از نوبت و نهایتاً ظرف مدت یک ماه معاینات لازم را انجام دهند.

⭐️ در صورت عدم مراجعه، مشمول ظرف مدت یک ماه پس از تعین تکلیف به خدمت اعزام می‌شود.

مراحل دریافت معافیت پزشکی

اعتراض به رأی شورای پزشکی

👈 اگر فرد به رأی صادرشده از سوی شورای پزشکی اعتراض داشته باشد می‌تواند از طریق ثبت اعتراض خود در دفاتر پلیس ۱۰+ اقدام نماید.

در این شرایط پرونده پزشکی فرد به شورای عالی پزشکی ارجاع داده می‌شود. باید در نظر داشت که رأی شورای پزشکی قابل‌اعتراض نیست و قطعی و لازم‌الاجرا می‌باشد.

در صورتی که شرایط جسمی فرد بعد از رأی شورای عالی پزشکی وخیم‌تر شد، باید در هر صورت به خدمت سربازی اعزام شود و از طریق یگان برای اخذ معافیت پزشکی اقدام نماید.

مطلب پیشنهادی به شما : معافیت اعصاب و روان – کارت قرمز روانی

در صورت داشتن غیبت سربازی اگر رای صادر شده در مورد بیماری مشمول در کمیسیون شواری عالی نیز رد شود، باید برای پیگیری مجدد به خدمت سربازی اعزام شود.

یعنی در صورت وخیم تر شدن وضعیت در سال های بعد امکان اخذ معافیت پزشکی برای فرد وجود نخواهد داشت.

همچنین اگر بیماری فرد توسط  شورای پزشکی شهرستان پس از انجام معاینات رای گرفتن معافیت تایید نشود، مشمول می تواند بر اساس تشخیص شورا یا اعتراض خودش درخواست معاینات تخصصی بدهد.

در این صورت باید فرد به یکی از مراکز مجهز وزارت بهداشت یا بیمارستان‌های نظامی معرفی شود.

نتیجه معاینات تخصصی و آزمایش‌ها با قبول هزینه توسط مشمول به شورای عالی پزشکی که از پزشکان متخصص تشکیل‌شده است ارسال می‌شود و در صورت داشتن شرایط معافیت پزشکی دائم صادر می‌شود.

باطل کردن معافیت پزشکی

فردی که  بخواهد تا معافیت پزشکی  وی باطل  شود باید بیماری وی به‌صورت کامل بهبودیافته باشد. فرد مشمول پس از گذراندن معاینات مربوطه و تائید شورای ویژه ابطال کارت با داشتن شرایط سنی زیر برای اعزام به خدمت اقدام می‌ نماید:

✅ فرد دارای مدرک کاردانی دیپلم و زیر دیپلم باید حداکثر ۳۰ سال سن دشته باشد.

✅ فرد دارای مدرک لیسانس باید ۳۳ سال سن داشته باشد

✅ فرد دارای مدرک فوق‌لیسانس  باید حداکثر ۳۶ سن داشته باشد.

✅ مشمولین  دارای مدرک دکتری باید حداکثر ۴۰ سال سن داشته باشند.

متقاضیان ابطال کارت معافیت پزشکی در نظر داشته باشند  اگر توسط شورای ویژه ابطال کارت، معاف از خدمات رزمی تشخیص داده شوند نمی‌توانند برای دریافت کارت به خدمت اعزام شوند.

همچنین امکان ابطال این معافیت برای بهره مندی از سایر معافیت ها مانند معافیت ایثارگری یا کفالت نیز وجود ندارد و فرد باید حتما بعد از ابطال معافیت پزشکی به خدمت سربازی اعزام شود.

آیا گرفتن معافیت پزشکی در حین تحصیل امکان پذیر است ؟

همانطور که تاکید شد یکی از شرایطی که در معافیت دائم و معاف از رزم مشمولان تاثیر زیادی دارد مدرک تحصیلی است . در واقع ممکن کسی در حالت عادی حتی با وجود اثبات بیماری و عوارض آن از خدمت سربازی معاف نشود چون دارای مدرک تحصیلی است !

مدرک تحصیلی از نظر وظیفه عمومی در دو دسته بندی کلی مدارک تحصیلی کمتر از کارشناسی و کارشناسی و بالاتر قرار میگیرد . بدیهی است هر چقدر مدرک تحصیلی پایین تر باشد امکان دریافت معافیت پزشکی افزایش پیدا میکند .

به همین دلیل نمیتوان برای بسیاری از بیماری ها در حین تحصیل اقدام به معافیت کرد مگر این که مشمول فارغ التحصیل شده باشد یا از تحصیل نصراف دهد که بتواند برای معافیت پزشکی اقدام کند . برای مثال در بخش اسکلت و استخوان نمیشود برای کف پا صاف یا حتی پارگی رباط در حین تحصیل اقدام کرد .

یا در مورد بیماری های مربوط به چشم دقیقا همین قانون وجود دارد . از این رو سازمان وظیفه عمومی لیستی از بیماری های مجاز برای اقدام در حین تحصیل به مراکز پلیس+۱۰ ابلاغ کرده است تا در صورت مراجعه مشمول ابن ابلاغیه به او منتقل شود .

برای اینکه از لیست بیماری های معافیت پزشکی در حین تحصیل مطلع شوید میتوانید مقاله ای که بر اساس آخرین قوانین وظیفه عمومی به روز رسانی شده است را مطالعه نمایید .

آیا گرفتن معافیت پزشکی در حین خدمت امکان پذیر است ؟

آیین نامه های معافیت پزشکی چه برای قبل از خدمت سربازی و چه برای حین خدمت سربازی کاملا یکسان میباشد در نتیجه تمامی سربازان چنانچه دچار بیماری های شامل بخش های ۱۷ گانه شوند میتوانند در حین خدمت سربازی برای معافیت اقدام کنند .

حتی کسانی که قبل از خدمت سربازی برای معافیت پزشکی اقدام کرده اند و توسط رای شورای پزشکی معاف تشخیص داده نشده اند یا معاف از رزم هستند و در حالت های خاص وارد شورای عالی پزشکی شده اند ولی بازهم نتوانسته اند رای بر معافیت بگیرند امان اقدام معافیت پزشکی در حین خدمت سربازی دارند .

تنها تفاوت این است که باید از طریق بهداری یگان توسط نامه ای با عنوان نامه اعزام به شورای پزشکی زیر نظر یگان معرفی شوند تا روند کمیسیون پزشکی آغاز شود ، دوما نیاز است در شورای عالی کمیسیون پزشکی شرکت کنند .

معافیت پزشکی ۱۴۰۲ چه افرادی را شامل می شود؟

بیماری هایی که سبب صدور معافیت پزشکی برای شخص مشمول می شود، موارد ذیل است:

  • بخش اول بیماری های عمومی
  • بخش دوم بیماری های مربوط به غدد
  • بخش سوم بیماری های مربوط به پوست
  • بخش چهارم بیماری های مغز و اعصاب
  • بخش پنجم بیماری مربوط به جراحی مغز و اعصاب
  • بخش ششم بیماری های اعصاب و روان
  • بخش هفتم بیماری مربوط به ریه و قفسه سینه
  • بخش هشتم بیماری های مربوط به اسکلت و استخوان
  • بخش نهم بیماری های مربوط به گوارش و جراحی عمومی
  • بخش دهم بیماری های مربوط به خون
  • بخش یازدهم بیماری های دستگاه ادراری و تناسلی
  • بخش دوازدهم بیماری های مربوط به دهان
  • بخش سیزدهم بیماری های مربوط به چشم
  • بخش چهاردهم بیماری های مربوط به گوش و حلق و بینی
  • بخش پانزدهم بیماری های قلبی
  • بخش شانزدهم بیماری روماتولوژی
  • بخش هفدم بیماری های عفونی

تفاوت معافیت پزشکی موقت با دائم چیست؟

👈 معافیت پزشکی موقت، شامل کسانی می شود که به دلیل بیماری، قادر به گذراندن موقت سربازی نمی باشند. این اشخاص، حداکثر یک سال دارای کارت معافیت موقت می شوند. پس از آن به مدت یک ماه فرصت دارند که برای تعیین وضعیت خود، به سازمان نظام وظیفه مراجعه کنند.

معافیت پزشکی دائم به افرادی تعلق می گیرد که دارای بیماری های جسمی و روانی غیر قابل درمان هستند. این اشخاص به صورت دائم از خدمت سربازی معاف می شوند.

بنابراین معافیت پزشکی موقت و دائم، بر اساس میزان بیماری اشخاص تعیین می شود و مطابق با آن به صورت موقت یا دائم، کارت معافیت پزشکی خود را دریافت می کنند.

معافیت پزشکی سربازی

بهترین راه گرفتن معافیت پزشکی

بسیاری از مشمولین دائما به دنبال راهی هستند تا بتوانند با معافیت پزشکی از خدمت سربازی معاف شوند خب البته حق هم دارند به هر حال هیچکس نمیخواهد سربازی برود و کمتر کسی است که دلش نخواهد از سربازی معاف شود.

میان مشمولین کسانی هستند که وضعیتشان حساس تر است یعنی یا متاهلینی هستند که دنبال کار و شغل مناسبند یا جز کسانی هستند که برای آن ها ابلاغیه صادر شده بنابراین به هر دری میزنند تا معاف شوند حتی با معافیت پزشکی!

در رابطه با راه های دریافت معافیت پزشکی باید بگیم که در حال حاضر بدون داشتن بیماری نمیشود معافیت گرفت پس از همین الان پرونده سازی در مورد بیماری های مختلف را فراموش کنید و در مورد این جریان به کسی اعتماد نکنید.

بعضی هم هستند پیشنهاد میکنند وانمود به یک سری از بیماری ها مانند بیماری صرع یا بیماری اعصاب و روان شود و در موارد بدتر دنبال جراحی های خاص یا خارج کردن عضو و حتی قطع عضو می افتند که در نهایت تمام این راه ها غلط است و به معافیتش نمیارزد!

پیشنهاد میکنم چکاو کاملی انجام دهید یا در مورد بیماری های ارثی در خانواده خودتان تحقیق کنید بسیار ممکن است بیماری ای در شما وجود داشته باشد که حتی خودتان ندانید از بیماری های ارثی قلبی ، اعصاب و روان و حتی پوکی استخوان!

دریافت مشاوره معافیت پزشکی از کارشناس این موضوع به شما کمک میکند تا بیماری های دارای معافیت را بهتر بشناسید و در صورتی که راهی وجود داشته باشد بر اساس آیین نامه و قانون پیش برید.

گرفتن معافیت پزشکی با پول

افراد بسیبار زیادی هستند که در استان های مختلف بعنوان دلال کارت معافیت پزشکی فعالیت میکنند . شاید در گذشته خیلی از مشمولین بودند که موفق میشدند با این روش و با پرداخت پول و رشوه معافیت بگیرند و لی در حال حاضر  تقریبا این مورد به صفر رسیده است.

فراجا با پیگیری های قضایی ای که انجام داد بسیاری از فعالان در این حوزه از پزشک بیمارستان های نیروهای مسلح تا افراد نظامی شاغل در کمیسیون را دستگیر و منفک از خدمت کرد و اتفاق بدتر این بود که کارت معافیت تمام اشخاصی که در زمان خدمت این افراد معاف شده بودند باطل شد.

حتی کسانی بودند که به درستی معاف شده بودند اما برای کمسیون مجدد باید دوباره وارد پروسه شورای پزشکی میشدند. در این بین حتی مشمولانی بودند که بیش از ۱۰ سال از معافیتشان میگذشت و توانسته بودند در ارگان های دولتی استخدام شوند یا بارها از کشور خارج شوند.

در صورت اثبات تخلف باید در مراجع قضایی حاضر شد و در بیشتر مواقع جریمه نقذی پرداخت کرد همچنین ۶ ماه بعد از ابطال کارت معافیت پزشکی مشمولان باید برای تعیین وضعیت قطعی خود به نظام وظیفه مراجعه کنند. پس قطعا این راه برای معافیت راه درست و امنی نیست و به هیچ کس پیشنهاد نمیشود بعلاوه اینکه اکثر افرادی که ادعای دریافت کارت معافیت میکنند و با چرب زبونی مشمولان را جذب میکنند کلاهبرداران حرفه ای هستند!

مشاوره معافیت پزشکی

بسیاری از اشخاص بدون اطلاع داشتن از شرایط معافیت پزشکی، به خدمت سربازی می روند. در حالی که ممکن است بسیاری از آن ها مشمول معافیت شوند.به همین دلیل توصیه می کنیم، حتما در این زمینه، از مشاور کمک بگیرند تا به راهنمایی های لازم در این زمینه دست یابند.

سرباز مشاورتخصصی ترین مرکز مشاوره سربازی می باشد. این مجموعه با بهره گیری از بهترین مشاوران، به سوالات شما در مورد تمام معافیت ها و شرایط آن، پاسخ داده و راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار می دهند. بنابراین شما عزیزان می توانید به راحتی به پاسخ پرسش های خود در این زمینه برسید.

نتیجه گیری

معافیت پزشکی یکی از روش هایی است که مشمولان خدمت سربازی میتوانند با استفاده از آن از خدمت سربازی معاف شوند که دارای ۱۷ بخش و بیش از ۳۰۰ بند معافیت است و هر گونه بیماری جسمی ، روانی ، ذهنی و حتی بعضی از جراحی ها شامل میشود البته مدرک تحصیلی و عوارض هم در این نوع از معافیت تاثیر گذار است و ممکن است مشمول تنها معاف از خدمات رزمی شود.

برای مشاوره در زمینه معافیت پزشکی میتوانید همین الان تماس بگیریدو از مشاوره سربازی کمک بگیرید.

بنر معافیت پزشکی

177 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    من کم کاری تیروئید هاشیمیتو (خود ایمنی) داشتم و به علت بدن درد شدید چند ساله، رفتم دکتر و پس ازمایش غیره و همینچین کم کاری تیرویید هاشیمتو، تشخیص آرتریت روماتوئید دادند. چون کم کاری تیرویید معاف رزم داره میخوام برای آرتریت روماتوئید اقدام کنم ؟
    چقدر شانس معاف دائم دارم؟

  2. اقا من حین خدمت از یگان خدمتی ب سپاه صاحب الزمان معرفی شدم و از آنجا ب کمیسیون پزشکی معرفی شدم و بعد از معاینات بنده ب کمیسیون عالی فرستاده شدم و بعد از رای من دوباره برگشتم کمیسیون پزشکی استانم و از انجا ب سپاه صاحب الزمان فرستاده شدم و با رای ک داده بودن کمیسیون عالی این بود ک طبق ایین نامه بنده ب ناجا معرفی شوم .من این نامه هارو بردم یگان خدمتیم داخل تهران اونجا گفتن معافیت موقت شدی یسری برگه دادن با رای کمیسیون عالی مرا ب نظام وظیفه شهرم فرستادن جهت ثبت معافیت ولی مسعول نظام وظیفه گفت شما داخل سیستم نظام وظیفه معرفی ب مدیر نشده اید و تا زمانی ک معرفی به مدیر نشی بلاتکلیف هستی من ب یگان خدمتی زنگ زدم مشکلو گفتم ولی میگن ب ما مربوط نیس…سوالم اینه من از کی و کجا باید معرفی ب مدیر شوم بخدا ۴ ماهه بلاتکلیفم حوقم قطع ۴ ماهه و هنوز بعد ۴ ماه من منتظر ی معرفی ب مدیر هستم..لطفا خواهشن ینفر بگه معرفی ب مدیر من از کجا بگیرم؟؟

  3. سلام
    من با مدرک لیسانس وقتی دکتر متخصص پاهام رو که مشکل استخوان در قوزک دارم رو معاینه کرد گفت معاف کامل پزشکی شاملت میشه ولی چون لیسانس هستم موافقت نمیکنن باید زیر لیسانس باشم که شاملم بشه
    آیا این قانون صحت داره؟

      1. سلام وقت بخیر من دیابت نوع ۱ دارم لیسانس هم دارم قانون مدرک لیسانس سامل حال من هم میشود؟

  4. سلام
    آیا درسته که با مدرک لیسانس نمی تونی معاف پزشکی بشی؟
    دکتر بعد از معاینه به من گفت معاف کامل میتونی بشی ولی لیسانس داری نمیشه
    اگه زیر لیسانس بودی امکان داشت

  5. سلام من ۳۵ سالمه ۷-۸ سال غیبت دارم و قفسه سینم قیفی شکل هست به طور کاملا مشهود جداره داخلی قلبم ضخیم هست همراه با اریتمی قلبی ولی ef قلبم ۵۴ درصد هست ایا امیدی هست برای معافیت؟

  6. سلام بنده ۳۰ سالمه به طور قطعی عقیم هستم جراحی میکرو تسه هم انجام دادم داخل هیچ کدام از بیضه هااسپرمی وجود نداره آیا معاف میشوم؟

  7. سلام وقت بخیر، من با نمره چشم ۱٫۵- چشم راست با ۰٫۷۵ آستیگمات و ۰٫۷۵- چشم چپ با آستیگماتیسم ۱٫۷۵ معاف از رزم میشم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات سرباز مشاور

برای تماس با مشاور کلیک کنید