شرایط معافیت پزشکی صرع ( تشنج) + محدودیت‌های آن

معافیت پزشکی صرع ( تشنج)

👈 احتمالا کلمه تشنج را زیاد شنیده اید و یا حتی ممکن است خودتان چند باری تشنج کرده باشید و الان با رسیدن به سن مشمولیت به این فکر افتاده اید که آیا تشنج شامل معافیت های پزشکی می شود یا نه؟

تشنج در اصطلاح پزشکی صرع نامیده می شود و ممکن است بصورت ارثی و مادرزادی یا بر اثر تصادف و خوردن ضربه شدید به سر در کودکی یا حتی بزرگسالی انفاق بیافتد.

مطلب پیشنهادی به شما : معافیت پزشکی دیسک کمر

متاسفانه در این صورت مغز ممکن است گاهی مدیریت رو اعضای بدن را از دست بدهد و به همین دلیل است که فرد در هنگام تشنج دچار اعمال غیر ارادی و خارج از کنترل می شود.

در صورتی که شما دچار مشکلات صرع هستید و تشنج کرده اید یا می کنید و تحت نظر پزشک هستید و بدون مصرف دارو احتمال تشنج دارید می توانید با مراجعه به سازمان نظام وظیفه عمومی و درخواست معافیت پزشکی چه در حین تحصیل باشید یا غیبت داشته باشید و یا حتی در حین خدمت باشید ثبت کنید.

در صورت اثبات وجود هرگونه صرع در مراکز پزشکی مورد تایید نیروهای مسلح و ارایه مستندات و سوابق پزشکی از سوی شما شورای پزشکی شما را از خدمت سربازی معاف خواهد کرد و در صورتی که شامل موارد ذکر شده نباشید و فقط احتمال وجود صرع در شما اثبات شود رای شورای پزشکی معافیت از خدمات رزمی و فعالیت های سنگین خواهد بود.

محدودیت های معافیت پزشکی صرع

👈 صرع و تشنج جز بیماری هایی هستند که درمان قطعی ندارند و بهتر بگویم که فقط کنترل می شوند و فرد در طول زندگی خود باید به طور کامل تحت نظر پزشک باشد و دارو مصرف کند تا دچار حملات مغزی و تشنج که باعث از دست رفتن اختیار فرد می شود را تجربه نکند.

با توجه به مواردی که ذکر شد شخصی که دارای صرع است:

محدودیت بعدی عدم استخدام در تمامی ارگان های نظامی و عملیاتی می باشد.

همچنین خیلی از ارگان های دولتی یا شرکت های خصوصی به موارد معافیت پزشکی حساس هستند و از استخدام چه به صورت قراردادی و چه رسمی افراد با معافیت پزشکی امتناع می کنند.

تمدید گواهینامه با معافیت صرع

همانطور که میدانید صدور گواهینامه بر عهده پلیس راهور است که یکی از زیر مجموعه های نیروهای انتظامی محسوب میشود. همچنین صدور معافیت بر عهده سازمان وظیفه عمومی است که آن هم زیر مجموعه نیرو انتظامی میباشد.بنابراین افرادی که با داشتن بیماری از خدمت سربازی معاف میشوند در زمان صدور یا تمدید گواهینامه و مراجعه به پزشک معتمد دوباره مورد بررسی قرار میگیرند.

البته این موضوع مربوط به تمام بیماری ها نیست اما در کل بیماری صرع و تشنج جز بیماری هایی است که فرد برای دریافت گواهینامه قطعا دچار محدودیت هایی خواهد شد.محدودیت تمدید گواهینامه با معافیت صرع به گونه ای است که مشمول دوباره در کمیسیون پزشکی میکند و در صورت قابل کنترل بودن بیماری و بهبود نسبی گواهینامه تمدید خواهد شد.

تمدید گواهینامه با بیماری صرع بصورت ۱ تا ۳ ساله است و در هر بازه زمانی گفته شده جهت تمدید گواهینامه کمیسیون برگزار میشود.درکل دریافت گواهینامه با این بیماری مشکلی ندارد و تنها میزان اعتبار گواهینامه ۱۰ ساله نیست.

مراحل دریافت معافیت پزشکی با صرع

مراحل دریافت معافیت پزشکی با صرع

فردی که می خواهد معافیت پزشکی صرع خود را دریافت نماید به ترتیب باید مراحل زیر را سپری کند :

۱- دریافت دفترچه خدمت وظیفه عمومی از پلیس ۱۰+

۲ پر کردن فرم خود اظهاری سابقه بیماری مشمول

۳- مراجعه به پزشک معتمد نظام وظیفه به‌ دلیل انجام معاینات اولیه

۴- ثبت کردن درخواست در مراکز پلیس ۱۰+ و بازگرداندن مدارک توسط این مرکز به مشمول برای ارائه به شورای پزشکی

۵- ارسال برگه معرفی به بیمارستان از طریق پست به آدرس متقاضی معافیت پزشکی

۶-  مراجعه فرد به بیمارستان برای انجام معاینه ثانویه

۷- ارسال جواب از سوی بیمارستان به حوزه نظام‌وظیفه مربوطه

۸-  ارسال دعوت‌نامه برای حضور در جلسه شورای پزشکی

در صورتی‌ که بیماری شخص توسط  شورای پزشکی برای اخذ معافیت تایید شود، برای دریافت کارت باید مدارک مربوطه را تحویل دهد اما در صورت معاف از خدمات رزمی برگه آماده‌ به‌خدمت برای مشمول صادرشده و فرد باید آماده اعزام به خدمت شود.

نکات کلی در مورد دریافت معافیت پزشکی با صرع ( تشنج )

👈 مرحله نخست: تائید بیماری مشمول بعد از معاینه پزشک اولیه

👈 مرحله دوم: تائید بیماری مشمول پس از انجام آزمایش‌ها و معاینات شورای پزشکی بیمارستان

👈 مرحله سوم: تائید  نهایی بیماری به وسیله شورای پزشکی وظیفه عمومی.

در مراحل اخذ معافیت پزشکی لازم است تا نکات زیر را نیز در نظر داشته باشیم :

⭐️ مشمولین عضو کمیته امداد یا مددجویان بهزیستی و همچنین مشمولینی که از طرف شورای پزشکی نیاز به معاینه تخصصی داشته باشند از پرداخت هزینه معاف می باشند.

⭐️ بیمارستان‌ها موظف‌اند خارج از نوبت و نهایتاً ظرف مدت یک ماه معاینات لازم را انجام دهند.

⭐️ در صورت عدم مراجعه، مشمول ظرف مدت یک ماه پس از تعین تکلیف به خدمت اعزام می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت معافیت پزشکی صرع

۱-  پر کردن برگه وضعیت مشمولان

۲-  پر کردن برگه معاینه اولیه توسط پزشک مراکز نظامی یا پزشک معتمد نظام‌ وظیفه

۳-  پر کردن برگه واکسیناسیون

۴- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی

۵- اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل

۶-  عکس تمام ‌رخ ۴×۳

۷- افتتاح حساب عابر در بانک سپه

اعتراض به رای شورای پزشکی برای معافیت پزشکی صرع

👈 اگر فرد به رأی صادرشده از سوی شورای پزشکی اعتراض داشته باشد می‌تواند از طریق ثبت اعتراض خود در دفاتر پلیس ۱۰+ اقدام نماید.

در این شرایط پرونده پزشکی فرد به شورای عالی پزشکی ارجاع داده می‌شود. باید در نظر داشت که رأی شورای پزشکی قابل‌اعتراض نیست و قطعی و لازم‌الاجرا می‌باشد.

در صورتی که شرایط جسمی فرد بعد از رأی شورای عالی پزشکی وخیم‌تر شد، باید در هر صورت به خدمت سربازی اعزام شود و از طریق یگان برای اخذ معافیت پزشکی اقدام نماید.

مطلب پیشنهادی به شما : معافیت پزشکی صافی کف پا

در صورت داشتن غیبت سربازی اگر رای صادر شده در مورد بیماری مشمول در کمیسیون شواری عالی نیز رد شود، باید برای پیگیری مجدد به خدمت سربازی اعزام شود.

یعنی در صورت وخیم تر شدن وضعیت در سال های بعد امکان اخذ معافیت پزشکی برای فرد وجود نخواهد داشت.

همچنین اگر بیماری فرد توسط  شورای پزشکی شهرستان پس از انجام معاینات رای گرفتن معافیت تایید نشود، مشمول می تواند بر اساس تشخیص شورا یا اعتراض خودش درخواست معاینات تخصصی بدهد.

در این صورت باید فرد به یکی از مراکز مجهز وزارت بهداشت یا بیمارستان‌های نظامی معرفی شود.

نتیجه معاینات تخصصی و آزمایش‌ها با قبول هزینه توسط مشمول به شورای عالی پزشکی که از پزشکان متخصص تشکیل‌شده است ارسال می‌شود و در صورت داشتن شرایط معافیت پزشکی دائم صادر می‌شود.

باطل کردن رای شورای پزشکی برای صرع

فردی که بخواهد تا معافیت پزشکی صرع وی باطل  شود باید بیماری وی به‌صورت کامل بهبود یافته باشد. فرد مشمول پس از گذراندن معاینات مربوطه و تائید شورای ویژه ابطال کارت با داشتن شرایط سنی زیر برای اعزام به خدمت اقدام می‌ نماید:

✅ فرد دارای مدرک کاردانی دیپلم و زیر دیپلم باید حداکثر ۳۰ سال سن دشته باشد.

✅ فرد دارای مدرک لیسانس باید ۳۳ سال سن داشته باشد.

✅ فرد دارای مدرک فوق‌لیسانس  باید حداکثر ۳۶ سن داشته باشد.

✅ مشمولین  دارای مدرک دکتری باید حداکثر ۴۰ سال سن داشته باشند.

متقاضیان ابطال کارت معافیت پزشکی با غلظت خون در نظر داشته باشند  اگر توسط شورای ویژه ابطال کارت، معاف از خدمات رزمی تشخیص داده شوند نمی‌توانند برای دریافت کارت به خدمت اعزام شوند.

همچنین امکان ابطال این معافیت برای بهره مندی از سایر معافیت ها مانند معافیت ایثارگری یا کفالت نیز وجود ندارد و فرد باید حتما بعد از ابطال معافیت پزشکی به خدمت سربازی اعزام شود.

مشاوره برای دریافت معافیت پزشکی برای تشنج

بسیاری از اشخاص بدون اطلاع داشتن از شرایط معافیت پزشکی، به خدمت سربازی می روند. در حالی که ممکن است بسیاری از آن ها مشمول معافیت مزبور شوند.

به همین دلیل توصیه می کنیم حتما در این زمینه از مشاور کمک بگیرند تا به راهنمایی های لازم در این زمینه دست یابند.

مطلب پیشنهادی به شما : معافیت پزشکی

سایت سرباز مشاور، از بهترین مراکز مشاوره سربازی می باشد. این سایت با بهره گیری از بهترین مشاوران، به سوالات شما در مورد معافیت پزشکی و شرایط آن، پاسخ داده و راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار می دهند. بنابراین شما عزیزان می توانید به راحتی به پاسخ پرسش های خود در این زمینه برسید.

بنر معافیت پزشکی

42 پاسخ

  1. سلام ۲۰ سالمه وقت بخیر ببخشید من ۲ ماه موجب بیماری تشنج شدم و بستری شدم بجز بیمارستان پیش متخصص مغز اعصاب رفتم نوار مغزم نرمال زده و ۲ سال تحد نظز نوشه باشم و بی خوابی استرس عصبی سمه دارو لیدوکوین هزار استفاد میکنم باعث معافیت میشه
    حعتا گفته رانندگیم نکنم

      1. بت سلام من ۷ سال دچار تشنج هستم و دارو دپاکین و لاموژین استفاده می کنم ایا معافیت شامل من خواهد شد؟

        1. سلام در صورت داشتن مدارک پزشکی و مشخص شدن علائم در نوار مغز بله معافیت دارد

  2. سلام من در سه ماه گذشته سه بار تشنج کردم و دارو مصرف میکنم و در بیمارستان بستری شدم
    ولی نوار مغز عادی بوده
    ایا من معاف میشم؟

  3. ۲۵ سالمه. لیسانس کامپیوتر دارم.
    یگان خدمتیم تو فاصله ۵۰ کیلومتری محل زندگیمه و یه مقدار برای تردد اذیت می کنن و باید توی آسایشگاه کلانتری با کمترین میزان آرامش بخوابم. (صدای دائمی بیسیم و بقیه سربازا و ارباب رجوع تو ساعتای مختلف روز)
    بیماری صرع دارم و از نظر پزشکم خستگی، بی خوابی و انواع فشارهای روانی و جسمی برای من خیلی بده. اولین حمله من ۶ ماهگی و آخرین حمله شدیدم حدود یک سال پیش رخ داده. دو حمله متوسط هم تو دو ماه اخیر داشتم.

    (
    اسم نوع حملات رو دقیقا نمیدونم. حتی توضیحات چندین سایت مختلف رو هم خوندم ولی بازم دقیقا متوجه نشدم.
    *حمله شدید از نظر من حمله ایه که عضلات پشت پام با شدت زیاد و بعضی از عضله های دیگم مثل عضله های بازوهام با شدت کمتری سفت میشن و همزمان فشار زیادی به عضله فکم میاد(=هم خیلی سفت میشه و هم دندونای بالا و پایینم به طور غیر ارادی به هم فشرده میشن و حتی ممکنه به چپ و راست حرکت کنن.
    علاوه بر اینا درکم از اطرافم کاهش پیدا می کنه و همه چیز به نظرم گنگ میشه. مثلا دندونامو درست حس نمی کنم (تقریبا مثل بی حسی دندون پزشکی، اگه دندون پزشکی رفتید، وقتی دندوناتون بی حس بود محکم به هم فشارشون بدید. تقریبا شبیه حسیه که توی حمله تجربه می کنم)
    درک دیداری و شنیداریم هم از محیط اطراف هم کاهش پیدا می کنه. یه جورایی تو اون لحظه احساس می کنم دارم خواب می بینم.
    *چند نوع حمله هم هستن که از نظر من متوسط محسوب میشن (البته دقیقا نمیدونم همشون حملات صرعی هستن یا نه):
    ۱٫ حمله ای که طی اون یه دفعه عضلات پام سفت میشن و معمولا تو این حملات زمین میخورم.
    ۲٫ گنگ شدن ادراکم نسبت به محیط اطراف بدون سفت شدن عضلات. معمولا این گنگ شدن ادراک از گنگ شدن تو حملات شدیدم که توضیح دادم بیشتره.
    ۳٫ سفت شدن عضله فکم، جوری که حس می کنم فکم از جا در رفته.

    )

    دوبار کمیسیون رفتم که بتونم معافیت دائم بگیرم. یه بار قبل خدمت یه بارم حین خدمت. حتی تو کمیسیون حین خدمت (بعد از آموزشی)، با وجود داشتن تمام شرایط لازم منو معاف نکردن:
    سابقه پزشکی دارم. قرص کاربامازپین استفاده می کنم. توی نوار مغزی که خودشون ازم گرفتن، وجود بیماری اثبات شد و از نظر پزشک شدت بیماری متوسط بود.
    حالا کمیسیون چه کار کردن؟ بهانه آوردن که سابقه پزشکیم کافی نبوده (در حالی که سه تا نوار مغزی برده بودم) و یه نامه معاف از رزم مجدد برام زدن به یگان خدمتیم و چندتا معافیت ذکر کردن: معاف از پست، معاف از مکان های شلوغ، معاف از زیاد سرپا ایستادن، معاف از شیفت شب و …
    چندتا معافیت که نه امکان رعایت کاملشون وجود داره و نه برای کادر اونجا ذره ای اهمیت داره. باورشون اینه که معاف از رزم ها خودشونو به مریضی زدن و تا جایی که بتونن اذیت می کنن. واقعا نمی فهمم این همه اذیت و آزار شخصی که بیماره و به توصیه پزشک، انواع فشارهای جسمی و روانی براش سمه، چه نفعی به حال کشور داره؟! چرا معافیت دائم به من و امثال من تعلق نمی گیره؟

    اگه میتونید یه راهی جلوی پای من بذارید که از این عذاب خلاص بشم. به وضوح دارم می بینم شرایط بیماریم که خیلی بهتر شده بود، دوباره داره به سمت بدتر شدن میره. حتی حس می کنم مشکلات روانی هم دارم پیدا می کنم.

    1. ببینید دو نوع صرع داریم
      صرع جنرالیزه که بیمار تشنج میکنه و کامل بیهوش میشه و هیچ چیزیو به یاد نمیاره
      نوع دوم میشه صرع پارشیال که برا مدت کوتاهی اتفاق میوفته و بیمار بیهوش نمیشه
      که خودش دو نوع میشه
      نوع فوکال که عضلات بیمار سفت میشه ولی بیمار متوجه هست اطرافش چه اتفاقی میوفته
      شما احتمالا صرع پارشیال فوکال دارین
      صرع جنرالیزه رو معافیت پزشکی میدن
      پارشیال فوکال چون حاد نیست معمولا معاف از رزم میکنن

  4. سلام خسته نباشید
    من تو کودکی سابقه بیماری صرع داشتم قرص مصرف میکردم و جای دکتر پرونده دارم
    ولی خب حملات عصبی کنترل شده و دیگ دارویی مصرف نمیکنم
    آیا با این شرایط بهم معافیت میدن و آیا از گرفتن گواهینامه هم محروم میشم؟!

  5. سلام من سه ساله زیر نظر پزشک هستم و دارو مصرف میکنم الان هم در دوره خدمت هستم و کمیسیون پزشکی نوشتن برام چند درصد احتمال داره که معافیت بدن بهم در داخل گردان هم چندین بار تشنج کردم

  6. سلام من در دوران کودکی دچار تشنج شدید میشدم و الان باز هم نزدیک به سه سال هست شروع شده و چهار بار هم تو پادگان تشنج شدید داشتم کمیسیون پزشکی نوشتن برام میخاستم ببینم آیا معافیت قبول میشه یا نه روزانه هم هفت عدد قرص میخورم زیر نظر متخصص

        1. سلام من روزی‌ روزی‌۴تاقرص میخورم‌ تقریبا۳سال تشنج میکنم الانم خدمت پست کردم هنوز کمیسیون نرفتم ایامعاف میشم؟؟

  7. سلام پسرم ده سال هست که تشنج داره و قرص استفاده میکنم اگه قرص به موقع بخوره و کم‌خوابی و خستگی شدید نداشته باشه مشکلی براش پیش نمیاد البته اگه عصبی بشه پرش چشم شدید پیدا می‌کنه که تشنج غائب هست نوار مغز هم سالم هست آیا معاف میشه؟
    در ضمن ما به دلیل محدودیت ها تمایل به معافیت نداریم اگه معاف از رزم بشه باز هم محدودیت های استخدامی و رانندگی رو داره؟

  8. سلام من بیماری صرع دارم و بیش از ۶ ماه هست که تحت نظر دکتر فوق تخصص مغز و اعصاب هستم ، از زمان بروز بیماری تا الان بیش از ۱۵ بار تشنج و بی اختیاری در حرکت دست و‌ پا هستم ، حتی الان که زیر نظر دکتر هستم و روزانه ۱۷ عدد قرص میخورم بازهم تشنج و لرزش دست و لرزش فک پایین هستم ، مدارک پزشکی هم کامل و حتی مشکل نازایی هم به خاطر بیماری صرع پیدا کردم و مدارک موجود هست ، برای معافیت اقدام کنم آیا امکانش هست که رد بشه درخواستم یا معاف از رزم فقط بشم ؟ یا هم معاف میشم از خدمت ؟؟؟

  9. سلام بنده کادرنیرو انتظامی هستم همسرم تشنجی هست ودرکمیسیون پزشکی صعب العلاج ثبت شده نحوه خدمت چگونه هست ایا باید اداری خدمت کنم . ایا باید تو شهر خود خدمت کنم

  10. سلام من بیماری تشنج دارم به صورتی که تا الان دو بار تشنج کردم و اگر دارو هامو نخورم و بیخوابی داشته باشم بازم تشنج میکنم.
    اما نوار مغزم طبیعیه و فقط ام آر آی غیر طبیعی دارم. آیا معاف میشم؟؟ و اینکه اگر معاف شدم گواهینامه دارم یا خیر؟؟

  11. سلام و عرض ادب. من بیماری صرع دارم و یکسال هست که تحت درمان هستم و دارو مصرف میکنم. یکبار هم تشنج داشتم در اثر فعالیت زود خسته میشوم و همچنین در
    صورت ضعف و گرسنگی اگر چیزی نخورم حالم بد میشه و لرزش دست میگیرم. بیشتر اوقات هم در اثر فعالیت سردردهای بدی دارم. من نمی‌دانم دقیقا میزان صرعم چقدر است و کم یا زیاد است. این علامت های من بود که عرض کردم. حال بنده با این شرایط معاف دائم میشوم؟ و اینکه اگر معاف شوم کارت قرمز برایم صادر میشود؟

    1. سلام باید سابقه درمان تکمیل داشته باشید و نوار مغز شما در حال حاضر غیر طبیعی باشد کارت قرمز نمیدن ولی محدودیت های استخدامی و گواهینامه رانندگی دارد

    2. سلام و عرض ادب خدمت شما ببخشید بنده الان ۱۹ سالمه از دوران کودکی تا این بیماری تشنج صرع دارم با این وظیفه سربازی معاف رزم میشم یا کلن معاف

  12. سلام من مشکل بیماری صرع دارم از سال ۸۵ دارو مصرف میکنم.هنوز هم بعد از چند سال نوار مغز من نرمال نیست.امکان معافیت دائم دارم؟

      1. سلام من از سال ۸۲مریضی صرع دارم و قرص میخورم بعد اینکه رفتم خدمت تو پادگان دوباره تشنج کردم الانم تو دوره معافیت هستم احتمالش هس معاف از خدمت شم

        1. با سلام ۲۱سالمه
          من چند ساله دارو مصرف میکنم و اگر بی خوابی و داروم مصرف نکنم و استرس و اعصابم به هم بخوره دچار تشنج میشم و همش یه نوار رنگی جلو چشام میاد و جند ساله تحت نظر پزشکم
          امکان معافیت هست؟
          آیا گواهینامه ام باطل میشه؟

  13. ببخشید من مادرم صرع شدید دارن و پدرم سالم هستند میخواستم ببینم من شرایط معافیت دارم یا اینکخ خیر

  14. سلام وقت بخیر ، کسى که چندین سال در اثر ضربه به سر دچار بیمارى صرع بوده و الان نزدیک به ١٣ ساله که کنترل شده، محدودیت براى عمل انحراف چشم نداره؟ میتونه عمل کنه؟

    1. سلام عزیزم سوال شما در حیطخ نظام وظیفه نیست باید به پزشک متخصص مراجعه کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات سرباز مشاور

برای تماس با مشاور کلیک کنید