👈 احتمالا کلمه تشنج را زیاد شنیده اید و یا حتی ممکن است خودتان چند باری تشنج کرده باشید و الان با رسیدن به سن مشمولیت به این فکر افتاده اید که آیا تشنج شامل معافیت های پزشکی می شود یا نه؟
تشنج در اصطلاح پزشکی صرع نامیده می شود و ممکن است بصورت ارثی و مادرزادی یا بر اثر تصادف و خوردن ضربه شدید به سر در کودکی یا حتی بزرگسالی انفاق بیافتد.
مطلب پیشنهادی به شما : معافیت پزشکی دیسک کمر
متاسفانه در این صورت مغز ممکن است گاهی مدیریت رو اعضای بدن را از دست بدهد و به همین دلیل است که فرد در هنگام تشنج دچار اعمال غیر ارادی و خارج از کنترل می شود.
در صورتی که شما دچار مشکلات صرع هستید و تشنج کرده اید یا می کنید و تحت نظر پزشک هستید و بدون مصرف دارو احتمال تشنج دارید می توانید با مراجعه به سازمان نظام وظیفه عمومی و درخواست معافیت پزشکی چه در حین تحصیل باشید یا غیبت داشته باشید و یا حتی در حین خدمت باشید ثبت کنید.
در صورت اثبات وجود هرگونه صرع در مراکز پزشکی مورد تایید نیروهای مسلح و ارایه مستندات و سوابق پزشکی از سوی شما شورای پزشکی شما را از خدمت سربازی معاف خواهد کرد و در صورتی که شامل موارد ذکر شده نباشید و فقط احتمال وجود صرع در شما اثبات شود رای شورای پزشکی معافیت از خدمات رزمی و فعالیت های سنگین خواهد بود.
فهرست مطالب
محدودیت های معافیت پزشکی صرع
👈 صرع و تشنج جز بیماری هایی هستند که درمان قطعی ندارند و بهتر بگویم که فقط کنترل می شوند و فرد در طول زندگی خود باید به طور کامل تحت نظر پزشک باشد و دارو مصرف کند تا دچار حملات مغزی و تشنج که باعث از دست رفتن اختیار فرد می شود را تجربه نکند.
با توجه به مواردی که ذکر شد شخصی که دارای صرع است:
اولین قدم نیروی انتظامی در راستای صدور کارت پایان خدمت باطل کردن گواهینامه رانندگی در هر پایه ای است و اگر به این فکر می کنید که در صورت نداشتن گواهینامه چه می شود باید گفت که گواهینامه شما باطل خواهد شد و دیگر حق رانندگی ندارید.
محدودیت بعدی عدم استخدام در تمامی ارگان های نظامی و عملیاتی می باشد.
همچنین خیلی از ارگان های دولتی یا شرکت های خصوصی به موارد معافیت پزشکی حساس هستند و از استخدام چه به صورت قراردادی و چه رسمی افراد با معافیت پزشکی امتناع می کنند.
مراحل دریافت معافیت پزشکی با صرع
فردی که می خواهد معافیت پزشکی صرع خود را دریافت نماید به ترتیب باید مراحل زیر را سپری کند :
۱- دریافت دفترچه خدمت وظیفه عمومی از پلیس ۱۰+
۲ –پر کردن فرم خود اظهاری سابقه بیماری مشمول
۳- مراجعه به پزشک معتمد نظام وظیفه به دلیل انجام معاینات اولیه
۴- ثبت کردن درخواست در مراکز پلیس ۱۰+ و بازگرداندن مدارک توسط این مرکز به مشمول برای ارائه به شورای پزشکی
۵- ارسال برگه معرفی به بیمارستان از طریق پست به آدرس متقاضی معافیت پزشکی
۶- مراجعه فرد به بیمارستان برای انجام معاینه ثانویه
۷- ارسال جواب از سوی بیمارستان به حوزه نظاموظیفه مربوطه
۸- ارسال دعوتنامه برای حضور در جلسه شورای پزشکی
در صورتی که بیماری شخص توسط شورای پزشکی برای اخذ معافیت تایید شود، برای دریافت کارت باید مدارک مربوطه را تحویل دهد اما در صورت معاف از خدمات رزمی برگه آماده بهخدمت برای مشمول صادرشده و فرد باید آماده اعزام به خدمت شود.
نکات کلی در مورد دریافت معافیت پزشکی با صرع ( تشنج )
👈 مرحله نخست: تائید بیماری مشمول بعد از معاینه پزشک اولیه
👈 مرحله دوم: تائید بیماری مشمول پس از انجام آزمایشها و معاینات شورای پزشکی بیمارستان
👈 مرحله سوم: تائید نهایی بیماری به وسیله شورای پزشکی وظیفه عمومی.
در مراحل اخذ معافیت پزشکی لازم است تا نکات زیر را نیز در نظر داشته باشیم :
⭐️ مشمولین عضو کمیته امداد یا مددجویان بهزیستی و همچنین مشمولینی که از طرف شورای پزشکی نیاز به معاینه تخصصی داشته باشند از پرداخت هزینه معاف می باشند.
⭐️ بیمارستانها موظفاند خارج از نوبت و نهایتاً ظرف مدت یک ماه معاینات لازم را انجام دهند.
⭐️ در صورت عدم مراجعه، مشمول ظرف مدت یک ماه پس از تعین تکلیف به خدمت اعزام میشود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت معافیت پزشکی صرع
۱- پر کردن برگه وضعیت مشمولان
۲- پر کردن برگه معاینه اولیه توسط پزشک مراکز نظامی یا پزشک معتمد نظام وظیفه
۳- پر کردن برگه واکسیناسیون
۴- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی
۵- اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل
۶- عکس تمام رخ ۴×۳
۷- افتتاح حساب عابر در بانک سپه
اعتراض به رای شورای پزشکی برای معافیت پزشکی صرع
👈 اگر فرد به رأی صادرشده از سوی شورای پزشکی اعتراض داشته باشد میتواند از طریق ثبت اعتراض خود در دفاتر پلیس ۱۰+ اقدام نماید.
در این شرایط پرونده پزشکی فرد به شورای عالی پزشکی ارجاع داده میشود. باید در نظر داشت که رأی شورای پزشکی قابلاعتراض نیست و قطعی و لازمالاجرا میباشد.
در صورتی که شرایط جسمی فرد بعد از رأی شورای عالی پزشکی وخیمتر شد، باید در هر صورت به خدمت سربازی اعزام شود و از طریق یگان برای اخذ معافیت پزشکی اقدام نماید.
مطلب پیشنهادی به شما : معافیت پزشکی صافی کف پا
در صورت داشتن غیبت سربازی اگر رای صادر شده در مورد بیماری مشمول در کمیسیون شواری عالی نیز رد شود، باید برای پیگیری مجدد به خدمت سربازی اعزام شود.
یعنی در صورت وخیم تر شدن وضعیت در سال های بعد امکان اخذ معافیت پزشکی برای فرد وجود نخواهد داشت.
همچنین اگر بیماری فرد توسط شورای پزشکی شهرستان پس از انجام معاینات رای گرفتن معافیت تایید نشود، مشمول می تواند بر اساس تشخیص شورا یا اعتراض خودش درخواست معاینات تخصصی بدهد.
در این صورت باید فرد به یکی از مراکز مجهز وزارت بهداشت یا بیمارستانهای نظامی معرفی شود.
نتیجه معاینات تخصصی و آزمایشها با قبول هزینه توسط مشمول به شورای عالی پزشکی که از پزشکان متخصص تشکیلشده است ارسال میشود و در صورت داشتن شرایط معافیت پزشکی دائم صادر میشود.
باطل کردن رای شورای پزشکی برای صرع
فردی که بخواهد تا معافیت پزشکی صرع وی باطل شود باید بیماری وی بهصورت کامل بهبود یافته باشد. فرد مشمول پس از گذراندن معاینات مربوطه و تائید شورای ویژه ابطال کارت با داشتن شرایط سنی زیر برای اعزام به خدمت اقدام می نماید:
✅ فرد دارای مدرک کاردانی دیپلم و زیر دیپلم باید حداکثر ۳۰ سال سن دشته باشد.
✅ فرد دارای مدرک لیسانس باید ۳۳ سال سن داشته باشد.
✅ فرد دارای مدرک فوقلیسانس باید حداکثر ۳۶ سن داشته باشد.
✅ مشمولین دارای مدرک دکتری باید حداکثر ۴۰ سال سن داشته باشند.
متقاضیان ابطال کارت معافیت پزشکی با غلظت خون در نظر داشته باشند اگر توسط شورای ویژه ابطال کارت، معاف از خدمات رزمی تشخیص داده شوند نمیتوانند برای دریافت کارت به خدمت اعزام شوند.
همچنین امکان ابطال این معافیت برای بهره مندی از سایر معافیت ها مانند معافیت ایثارگری یا کفالت نیز وجود ندارد و فرد باید حتما بعد از ابطال معافیت پزشکی به خدمت سربازی اعزام شود.
مشاوره برای دریافت معافیت پزشکی برای تشنج
بسیاری از اشخاص بدون اطلاع داشتن از شرایط معافیت پزشکی، به خدمت سربازی می روند. در حالی که ممکن است بسیاری از آن ها مشمول معافیت مزبور شوند.
به همین دلیل توصیه می کنیم حتما در این زمینه از مشاور کمک بگیرند تا به راهنمایی های لازم در این زمینه دست یابند.
مطلب پیشنهادی به شما : معافیت پزشکی
سایت سرباز مشاور، از بهترین مراکز مشاوره سربازی می باشد. این سایت با بهره گیری از بهترین مشاوران، به سوالات شما در مورد معافیت پزشکی و شرایط آن، پاسخ داده و راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار می دهند. بنابراین شما عزیزان می توانید به راحتی به پاسخ پرسش های خود در این زمینه برسید.
6 پاسخ
سلام من مشکل بیماری صرع دارم از سال ۸۵ دارو مصرف میکنم.هنوز هم بعد از چند سال نوار مغز من نرمال نیست.امکان معافیت دائم دارم؟
سلام با داشتن مدارک پزشکی معافیت وجود دارد
ببخشید من مادرم صرع شدید دارن و پدرم سالم هستند میخواستم ببینم من شرایط معافیت دارم یا اینکخ خیر
سلام در صورت تایید بهزیستی و اجرای قانون جدید امکان معافیت هست
سلام وقت بخیر ، کسى که چندین سال در اثر ضربه به سر دچار بیمارى صرع بوده و الان نزدیک به ١٣ ساله که کنترل شده، محدودیت براى عمل انحراف چشم نداره؟ میتونه عمل کنه؟
سلام عزیزم سوال شما در حیطخ نظام وظیفه نیست باید به پزشک متخصص مراجعه کنید .