مشمولان غایب سربازی

مشمولان غایب سربازی

مشمولان غایب سربازی در حال حاضر در بالاترین تعداد ممکن از زمان اجباری شدن سربازی هستند و متاسفانه بسیاری دیگری از مشمولان هم در این فکر هستند که هر وقت به سن مشمولیت رسیدند غیبت کنند و بعنوان سرباز غایب شناخته شوند.

👈 اما آیا از مجازات غیبت سربازی خبر دارید؟

👈 آیا از محدودیت هایی که شامل شما خواهد شد مطلع هستید؟

👈 اصلا میدونید از کی جز مشمولان غایب سربازی به حساب می آیید؟

👈 سرباز غایب حق ادامه تحصیل یا استخدام دارد؟

برای رسیدن به پاسخ تمام سوالاتت در این خصوص تا انتها با سرباز مشاور همراه شو تا دقیق ترین اطلاعات بر اساس جدید ترین قوانین به شما منتقل شود.

مشمول سربازی شدن یعنی چی؟

تمامی پسرها طبق قانون اساسی بعد از ورود به سن ۱۸ سالگی بلا استثنا مشمول محسوب میشوند و باید وضعیت سربازی خود را مشخص کنند.در واقع بعد از اینکه شخصی ۱۸ سالگی را رد کند در یکی از این ۳ حالت بدون اینکه حتی در اختیار خودش باشد قرار میگیرد.

یا در فرصت مشخص خود را به سازمان وظیفه عمومی معرفی میکند.

یا وارد دانشگاه میشود و طبق سنوات تحصیلی مشخص ادامه تحصیل میدهد.

یا باید با استفاده از یکی از روش های معافیت از خدمت سربازی معاف شود.

متاسفانه یا خوشبختانه هیچ راه فراری نیست و جز این ۳ حالت، حالت دیگری هم وجود ندارد. جالب است بدانید اگر شخصی خود را بعد از ۱۸ سالگی برای اعزام معرفی نکند و معاف هم نشود، در واقع اگر ادامه تحصیل دهد حتی اگر دکتری هم بگیرد و از حداکثر زمان های ممکن معافیت تحصیلی استفاده کند باز به نقطه اول باز میگردد یعنی یا برو خدمت یا به هر نحوی معاف شو!

تمام این توضیحات در مورد آقایون بالای ۱۸ سالی است که چه بخواهند و چه نخواهند مشمول هستند حالا اگر کسی هیچکدام از حالت های بالا را رعایت نکند یک اتفاق ساده برای او پیش میاید که به آن غیبت میگویند در واقع فرد همچنان مشمول است اما مشمول غایب!

توجه ❗❗

مشمولیت از شما تحت هیچ حالتی جز پایان خدمت یعنی سربازی رفتن یا معاف شدن برداشته نمیشود حتی اگر در حال حاضر سن زیادی دارید یا سرباز فراری هستید یا حتی بچه دارید و بخاطر هزینه های زندگی نمیتوانید سربازی برید.

همدردی

چیزهایی که تا اینجا گفته شد با هدف نارحت کردن و نا امید شدن شما نیست فقط خواستیم محکم و قاطع تذکر بدیم که در وضعیت مشمول غایب قرار نگیری یا الکی با سربازی نجنگی یا بدتر از اون مشمول غایب فراری نشی تا اینکه روزی روزگاری معجزه بشه وگرنه از خیلی از چیزها میمونی!

مشمول غایب کیست؟

تا اینجای کار متوجه شدید که چند حالت بعد از مشمولیت پیش می آید که ممکن است با انجام ندادن آن مشمول به مشمول غایب تبدیل شود اما مشمولان غایب شامل موارد زیاد و در بعضی از موارد عجیب هم میشوند که در ادامه توضیح خواهیم داد.

دانش آموزانی که در دوران مدرسه اخراج میشوند یا ترک تحصیل میکنند در هر مقطع و پایه ای که این موضوع اتفاق افتاده باشد حداکثر تا ۶ ماه بعد از ورود به سن مشمولیت باید خود را به وظیفه عمومی معرفی کنند در غیر اینصورت غیبت میخوردند.

دانش آموزانی که بعد از ۱۸ سالگی دیپلم میگرند یا ترک تحصیل میکنند حداکثر یک سال از این تاریخ فرصت دارند تا خود را به وظیفه عمومی معرفی کنند در غیر اینصورت مشمول غایب میشوند.

دانشجویانی که در سنوات مجاز تحصیلی فارغ التحصی شوند یا از تحصیل انصراف دهند و حتی اخراج شوند باید حداکثر یک سال از این تاریخ خود را به سازمان وظیفه عمومی معرفی کنند تا وارد غیبت سربازی نشوند.

طلاب مشغول به تحصیل در هر سطحی اگر فارغ التحصیل شده باشند یا از حوزه انصراف دهند یا اخراج شوند حداکثر یک سال از این تاریخ فرصت دارند تا وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص کنند و غیبت نخورند.

مشمولینی که دفترچه خدمت سربازی را بموقع ارسال کرده باشند اما در تاریخ اعزام مشخص شده بدون دلیل موجه در محل خدمت حاضر نباشند وارد غیبت سربازی خواهند شد.

افرادی هم هستند که برای معافیت کفالت یا معافیت پزشکی یا معافیت موارد خاص اقدام کرده اند و در دوران تعیین شده معافیت موقت هستند حداکثر یک ماه از پایان معافیت موقت فرصت دارند تا خود را برای تعیین و تکلیف نهایی به وظیفه عمومی معرفی کنند.

افرادی که در دستگاه های دولتی که موجب معافیت از خدمت میشود مشغول هستند مانند فرهنگیان و همچنین کارکنان پایور نیروهای مسلح در صورت اخراج یا انصراف حداکثر ۶ ماه فرصت دارند تا خود را به وظیفه عمومی معرفی کنند.

در صورتی که شخصی بعنوان یک خارجی تبعه ایران شود حداکثر ۶ ماه فرصت دارد تا برای عدم ورود به غیبت سربازی خود را به وظیفه عمومی معرفی کند.

افرادی که به دلیل هر گونه حکم قضایی قبل از ورود به غیبت سربازی در زندان بوده اند یا حکم تبعید به آن ها داده شده است حداکثر ۶ ماه بعد از پایان حکم فرصت دارند تا وضعیت سربازی خود را مشخص کنند در غیر اینصورت مشمول غایب خواهند شد.

ممکن است شناسنامه برای شخصی صادر نشده باشد یا به هر دلیلی شخص ممنوع از خدمات باشد.این افراد بعد از حل مشکل یا صدور شناسنامه و رفع محدودیت حداکثر ۶ ماه فرصت برای تعیین و تکلیف وضعیت نظام وظیفه خود دارند.

توجه ❗❗

تمامی قانون های مشمولان غایب به شرح گفته شده است و قطعا هیچ حالت و تبصره دیگری وجود ندارد پس طبق زمان بندی اعلام شده اقدام کنید تا مشمول غیبت سربازی نشوید.

مجازات مشمول غایب

مجازات مشمول غایب

اگر مشمولی در یکی از چند مورد گفته شده قرار بگیرد و در واقع قانون را رعایت نکند و غایب شود بدون شک محدودیت هایی شامل او خواهد شد.از جمله مهم ترین محدودیت ها به این شرح است.

👈 ممنوع الخروج شدن

👈 عدم استخدام ارگان های دولتی

👈 عدم استخدام ارگان های نظامی

👈 عدم استخدامی در بعضی از شرکت های خصوصی

👈 عدم دریافت وام از بانک ها

👈 ایجاد مشکل در امور قضایی

👈 عدم صدور پروانه کسب و جواز کار

👈 عدم امکان دریافت معافیت کفالت حتی در صورت داشتن شرایط

👈 عدم امکان استفاده از پروژه های کسری خدمت سربازی

👈 عدم امکان استفاده از پروژه های جایگزین خدمت سربازی

👈 عدم استفاده از کسری بسیج

👈 عدم امکان دریافت پذیرش از بعضی از ارگان های نظامی

👈 عدم امکان استفاده از امریه ارگان های دولتی

👈 عدم امکان استفاده از امریه شرکت های دانش بنیان

👈 عدم امکان استفاده از معافیت های موارد خاص

۲ تا خبر خوب !

طبق قانونی که در اسفند ماه ۱۴۰۱ به تصویب رسید مشمولیت غایب امکان استفاده از معافیت و کسری های ایثارگری دارند در حالی که تا قبل از آن کسری ایثارگری با داشتن غیبت سربازی ترتیب اثر داده نمیشد.

اگر مشمول غایب هستی و برای غیبتی که داشتی دلیل داری میشه از قانون توجیه غیبت سربازی استفاده کنی.

تذکر ❗❗

مشمولانی که غایب هستند حتی با وثیقه هم نمیتوانند از کشور خارج شوند!

در موارد نسبتا زیادی برای مشمولین ابلاغیه صادر شده است که در صورت بی اعتنایی و عدم معرفی مشمول کد ملی مسدود و مشمول محروم از خدمات خواهد شد.

تفاوت مشمول غایب و سرباز فراری

خیلی از مشمولین غیبت و فرار را با هم اشتباه میگیرند در حالی که این دو مضوع کاملا متفاوت است. مشمول فراری به شخصی گفته میشود که وارد خدمت سربازی شده است و در هر جایی از خدمت از دوره آموزشی گرفته تا ماه آخر محل خدمت را ترک کرده است.

این مشمول دارای وضعیت و یگان مشخص است و دیگر غایب محسوب نمیشود و تمام تعیین و تکلیف وضعیتش بر عهده دادسرای نظامی میباشد.

پیشنهاد ما به شما : بخشش اضافه خدمت سربازان غایب

جالب است بدانید اگر مشمولی بدون غیبت وارد خدمت سربازی شده باشد و در حال حاضر فراری باشد با بازگشت به یگان میتواند از تمامی خدمات استفاده کند و در هیچ موردی محدودیت نخواهد داشت حتی معافیت ها!

آیا شرایط مشمولان متاهل غایب متفاوت است؟

عزیزان غیبت سربازی یک موضوع ثابت برای تمام مشمولان است. در واقع اگر کسی متاهل باشد یا نباشد یا اینکه با مدرک تحصیلی بالایی وارد غیبت سربازی شود یا حتی در خصوص مشمولان خارج از کشور قوانین یکسان است.

پس سن و سال و تاهل و داشتن فرزند در قوانین کلی مشمولان غایب سربازی تفاوتی ایجاد نمیکند و سرباز غایب در هر حالتی سرباز غایب است!

البته با قوانین جدیدی که از سوی ستاد کل نیروهای مسلح به تصویب رسیده است طوری برنامه شده است تا مشمولان غایب سربازی متاهل شامل بخشش سنواتی یا همان اضافه خدمت های ۳ و ۶ ماهه شوند.

همچنین در زمان خدمت از مرخصی و حقوق بیشتری برخوردارند شوند.حتما لازم به گفتن نیست که سرباز غایب متاهل حتما بصورت بومی تقسیم خواهد شد.

آیا مشمولان غایب دستگیر می‌شوند؟

بسیاری از مشمولان غایب سربازی تصور میکنند بعنوان سرباز غایب دستگیر خواهند شد و تحویل مراجع قضایی میشوند .بطور کلی میتوان گفت این موضوع در خصوص سربازان فراری صحت دارد نه سرباز غایب!

البته طبق قانون و در مواقع ضروری مانند جنگ امکان این اتفاق وجود دارد اما در حال حاضر به ندرت دیده شده است که سرباز غایب دستگیر شود و به زور وارد خدمت سربازی گردد.

از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ برای تعداد بسیار زیادی از غایبین سربازی ابلاغیه های مراجعه به مراجع قضایی و اعزام به خدمت ارسال شد.این دسته از مشمولان مجبور به اطاعت شدند و تعداد زیادی از آن ها به خدمت سربازی اعزام شدند و بخشی دیگر به قید وثیقه آزاد بودند تا وضعیتشان مشخص شود.

اما در این حالت هم دستگیری توسط نیروی انتظامی یا دژبانی ها انجام نشد و در صورت عدم معرفی بعد از ابلاغیه ها سرباز غایب محروم از خدمات میشد که همان مسدود سازی کد ملی است.

چیکار کنیم تا مشمول غایب نشیم؟

راجع به انواع حالت های ورود به غیبت سربازی مفصل و کامل صحبت کردیم همچنین راجع به محدودیت هایی که برای شخص در صورت غیبت بوجود می آید هم صحبت کردیم آیا همچنان حاضری همه این ها رو به جون بخری و نری سربازی؟

اگر جوابت به سوال ما نه است و دلت نمیخواد وارد غیبت سربازی بشی بهت پیشنهاد میکنم این چند مورد را رعایت کنی حتما!

اگر دانش آموز هستی و قبل یا بعد از ۱۸ سالگی فارغ التحصیل میشی یا حتی نتونستی در امتحانات قبول بشی و مجبور به ورود به مدارس بزرگسالان شدی حتما با مدرسه و پلیس+۱۰ هماهنگ باش تا فرصت دقیق غیبت نخوردنتو بدونی.

اگر دانشجو هستی و فارغ التحصیل شدی یا انصراف دادی و میخوای دوباره ادامه تحصیل بدی باید بدونی فقط یک سال از این تاریخ غایب نمیشی و هیچ تبصره و بندی وجود نداره که زمان یکساله را برای شما بیشتر کنن پس خیلی خیلی مراقب باش!

اگر وارد سنوات ارفاقی شدی و با اجازه نظام وظیفه داری درس میخونی حتما از قوانین معافیت تحصیلی سنوات ارفاقی و فرجه های بعد از آن کامل مطلع شو چون شما شرایطتت با دانشجویان دیگر کاملا متفاوت است.

مابقی حالت ها مانند اتباع غیر ایرانی یا مشمولینی که در زندان بودن یا حتی افرادی که بعد از استخدام انصراف میدن یا اخراج میشوند کمتر پیش می آید اما در حال باید دقت داشته باشید بعد از صدور هر حکمی شما بعنوان فردی عادی تلقی میشوید و باید ظرف مدت ۶ ماه اقدامات لازم را انجام دهید.

نکته مهم

اگر وضعیت پیچیده ای دارید و در چند حالت از حالت های بالا هستید و حتی پلیس+۱۰ هم نتوانسته به درستی به شما پاسخ دهد پیشنهاد میکنم حتما از مشاوره دقیق مشاورین سرباز مشاور استفاده کنید.دقت داشته باشید هر اقدامی در مجموعه وظیفه عمومی برگشت پذیر نیست و با کوچکترین اشتباهی ممکن است آینده شما تباه شود.

سوالات متداول در خصوص مشمولان غایب سربازی

آیا با غیبت طولانی امکان خرید خدمت وجود دارد؟

در حال حاضر چنین قانونی نه تصویب شده است نه در حال اجرا میباشد.

اضافه خدمت سرباز غایب چقدر است؟

اضافه خدمت ها بین ۹۰ تا ۱۸۰ روز میباشد که قابلیت بخشش دارد.

در صورت بخشش اضافه خدمت میشه از معافیت کفالت استفاده کرد؟

بخشش های انجام شده فقط در خصوص سنوات است و مابقی محدودیت ها پا برجاست.

در پایان

بعنوان شخصی که خودش خدمت سربازی را گذرانده و البته خدمت سختی هم داشته است به شما پیشنهاد میکنم در زمان مشمولیت احساسی تصمیم نگیرید و با غیبت کردن سعی نکنید خودتان را راحت کنید کافیست به مشمولان غایبی که سن و سال زیادی دارند و نوع زندگی آن ها نگاهی کنید.

اگر اکثریت آن ها موفق بودند شما هم غیبت کنید در غیر اینصورت تمام عمر و جوانی را فدای ۲ سال خدمت کردنی که در حال حاضر نسبت به گذشته حتی درصدی سختی قبل را هم ندارد نابود نکنید. باور کنید اگر غیبت خوب بود اشخاصی که غایب هستند هر روز دنبال اخبار معافیت نبودند!

برای مشاوره در زمینه مشولان غایب میتوانید همین الان با مرکز تخصصی مشاوره سربازی سرباز مشاور تماس بگیرید.

23 پاسخ

  1. سلام . من ۴۰ سالمه و دو فرزند دارم . به موقع به خدمت سربازی رفتم و در دوره آموزشی تجدید دوره شدم ودیگه نرفتم آیا معافیت بالای ۳۵ سال و دو فرزندی شامل من میشه

  2. سلام بنده ۴۱سالمه دودارایه دوفرزندایامعاف میشم یانه چون ساله ۸۳ازخدمت فراری شدم چون حالامعافیتوخوندم نوشته خیرغایب گفتم معافیت شامل من میشه یانه ممنون میشم جواموبهم بدی من اززنم جداشدم وبچهام پیشه خودمه

  3. سلام وقت بخیر من ۴۳ ساله هستم و سال ۷۹ رفتم خدمت چند ماه بعد تصادف کردم و دیگ نرفتم خدمت فراری هستم
    یکی از پاهام آرتروز داره و یک سانت کوتاه هست و یک کلیه هم بیشتر ندارم اهدا کردم به خواهرم در ضمن نصف دندون هم ندارم یعنی تقریبا داغون هستم متاهل و یک بچه هم دارم آیا معاف میشم

  4. سلام و وقت بخیر

    من فارغ التحصیل لیسانس هستم در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
    و درواقع با احتساب یک سال تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ فرصت داشتم؟ کنکور پیام نور با سوابق تحصیلی شرکت کردم و میخواستم بدون نیاز هست به پلیس +۱۰ مراجعه کنم یا منتظر نتایج کنکور بمونم ؟؟؟!!!

    1. سلام شما الان وارد غیبت شدید و حتی در صورت قبولی نمیتوانید معافیت تحصیلی بگیرید

    2. سلام من دانش آموز سال دوزدهمی هستم میخواستم بدونم اگه یه سال پشت کنکور بمونم مشکلی نداره

  5. سلام وقت بخیر
    من دوسال غیبت سربازی دارم الان اگه برم خودم رو معرفی کنم
    چند وقت اضافه میدن؟
    آیا حبس داره؟

  6. نرفتن به سربازی دلایل گوناگونی می تواند داشته باشد: از ترس، ناسازگاری، مشکلات خانوادگی و مالی، تا ناتوانی و آسیب های جسمی، تا مخالفت سیاسی و یا امید به عفو دیگری همانند سال ۱۳۸۲ (که در کمال تعجب آن عفو سراسری پس از ۱۰ و ۱۵ سال هنوز رخ نداده و سن غایبان به بالای ۴۵ سال رسیده است). از آنجایی که بوروکراسی نظام وظیفه برای اثبات معافیت بسیار سختگیرانه و بی ارفاق است، بسیاری ترجیح می دهند غایب بمانند، تا اینکه پس از دوندگی بسیار، ریسک رد شدن درخواست معافیت و به دنبال آن تبدیل شدن به فراری را به جان بخرند. آب که از سر گذشت و شما از بسیاری از خدمات شهروندی از تحصیل تا کار رسمی و بیمه برای هشت تا ده سال و بیشتر محروم شدید، دیگر چه یک وجب چه صد وجب. تهدیدهای هر از چندگاه سرداران هم تنها نمک روی زخم است، نه بیشتر.

    خود سرداران هم می دانند که عدد ۵۰ سال سن برای سربازی، تنها یک پیش بینی برای زمان جنگ است، وگرنه در زمان صلح هیچ کشوری (حتا کره شمالی و اسراییل) مردان را تا این سن مجبور به سربازی نمی داند. چه، بالای ۳۵ سال نه تن همراهی می کند، نه کسی تحمل زورشنوی و فرمانبری دارد. بیشتر جهان سربازی زوری را کنار گذاشته، آن چند کشور باقیمانده هم پس از ۲۸ یا ۳۰ سالگی، چه رفته چه نرفته، دست از سر مردان بر می دارند. در گذشته در ایران نیز به صورت دوره ای در هر دهه و پیش از بحرانی شدن انباشت سربازی-نرفته ها برای اقتصاد و بافت جمعیتی کشور، به بهانه های گوناگون بخش بزرگی از مشمولان جامانده را معاف و پرونده نیروی انسانی ستادکل را سبک می کردند:

    سالهای ۷۷ تا ۸۰ سربازی را با ۱ تا ۱٫۵ میلیون می فروختند. سال ۸۲ هم همه سربازی نرفته های دهه ۴۰ و ۵۰ (متولدان تا ۵۴) را معاف و به گونه پرونده غایبان و فراریان را ریست فکتوری کردند، چون خوب می دانستند و می دانند آدم ۳۰ و چند سال به بالا با تجربه سه دهه زندگی در سختی های این کشور، خودش برای خودش مرد شده، زیر حرف زور چند درجه دار و افسر جوانتر از خودش نمی رود و درنهایت پادگان را به هم می ریزد. پس دیگر این آدم به درد سربازی رفتن نمی خورد.

    هر چه که امروزه مانده، متولدان ۱۳۵۵ به این سو هستند که از سال ۱۳۸۲ به اصطلاح زمان شاهنشاهی و ارباب رعیتی(!) “مشمول” شده و پس از گذشت دو دهه تعدادشان به رقم بسیار بزرگ ۴ میلیون نفر رسیده است. شگفت آن که ۲۰ سالی است نیروهای دفاعی ایران اصرار دارد همچنان تا ۵۰ سالگی برای مردان سربازی نرفته خط و نشان بکشد، همزمان بسیاری معافیت ها را برداشته و سن کفالت را از ۵۹ به ۷۰ سال رسانده اند! (با توجه به امید به زندگی مردان ایرانی، به احتمال قوی بسیاری پسران سرپرست پدر، تا زمان مرگ پدرانشان و شاید مرگ خودشان(!) معاف نشده یا نخواهند شد!)

    برنامه فروش غیبت سربازی سال ۹۳ تا ۹۸ به رغم هارت و پورت و منت گذاشتن دست اندرکارانش، با اقبال کمتر از ۵ درصدی جامعه هدف، با شکستی سنگین روبه رو شد، چون از یک سو تورم نسبت به سال ۷۷ چهار برابر، ولی نرخ فروش نسبت به سال ۷۷ بیش از ۲۰ برابر(!) شد، که از توان مالی ۹۵ درصد غایبان خارج بود! از سوی دیگر آن طرح تنها برای زیر دیپلم و دیپلمه ها طرح خوبی بود، ولی برای دانشگاه رفته ها که سن بالاتری داشتند هزینه گزاف و دست آورد ناچیزی داشت (دارندگان مدرک دانشگاهی+هشت سال غیبت، سن ۳۰ و چند سال را رد کرده، عملا شانسی برای استخدام در ایران یا مهاجرت ندارند). در کشوری که ۹۰ درصد مردم رنگ سفر هوایی داخلی را نمی بینند، طبیعتا ۴ میلیون غایب و فراری دنبال پاسپورت و سفر خارجی تفریحی نیستند (که آن هم به دردسر ۲ سال سربازی نمی ارزد) پس، آن کارت معافیت گران و بی خاصیت و مشروط (عدم استخدام دولتی، عضویت در مجلس، شوراها یا نیروهای مسلح) به کارشان نمی آمد. نتیجه آن که شد که کمتر از ۵ درصد از آن استفاده کردند و بسیاری ماندند.

    در این میان هر از چندی معافیت های ریزی برای فرزندان جانبازان، آقازاده ها، متاهل ها و … با آب و تاب پیش کشیده می شود، که تنها نمک روی زخم آن چندمیلیون نفر است. طرح های خنده داری مانند سربازی ناپیوسته در بسیج (که به گونه ای ماهیگیری از آب گل آلود برای پرکردن کادر سازمانی، آمارسازی و پزدادن است) راه به جایی نخواهد برد، چه آدم پا به سن گذاشته نمی تواند هفته ای دو روز کار و زندگی را رها و در فلان پایگاه بسیج برای یکی جوانتر از خودش پا جفت کند، یا بدتر از آن: با تخصص خودش به پایگاه سرویس رایگان بدهد. همه به خوبی می دانند خوب و بد چنین طرح هایی به مووود مسوول پایگاه و نیاز یگان بستگی دارد که یک آدم جا افتاده برنامه زندگی اش را روی آنها شرط بندی نخواهد کرد. همچنین طرح های ۶ یا ۸ ساله به درد بالای ۳۰ ساله ها نمی خورد، چون زمانی که کارت پایان خدمت به دست فرد می رسد دیگر سن ادامه تحصیل، استخدام یا مهاجرت را رد کرده و آدم بالای ۴۰ سال هم باید به فکر بازنشستگی و دو متر جا در گورستان باشد یا خود به خود با فرارسیدن ۵۰ سالگی معاف گردد.

    مشکل اساسی آنجاست که این ۴ میلیون نفر به همراه خانواده هایشان بدون داشتن هر گونه کار رسمی، بیمه و بازنشستگی یا هرگونه طرح حمایتی، به همراه بیش از ۷ میلیون دختر دهه ۵۰ و ۶۰ که پا به پای آنها به تجرد قطعی رسیده اند، در سالهای آینده همگی وارد دهه ششم زندگی و سن بازنشستگی خواهند شد(چیزی نزدیک به ۱۵ تا ۱۸ میلیون نفر، برابر با ۱۶ تا ۲۰ درصد جمعیت کشور!). آن زمان مسوولان زورگو و گروگانگیر امروز (یا جانشینان فردایشان) باید برای لشکر انبوه پیرمردان سربازی نرفته فاقد درآمد و پیرزنان بی سرپرست به فکر آسایشگاه و بیمارستان باشند.

    پس بهتر است ستاد کل از تهدیدهای موردی، معافیت های پراکنده و طرح های آبدوغ خیاری که تنها بخش کوچکی از مساله را پوشش می دهد، همچنین کاهش های ۳ ماهه، بخشش جریمه اضافه خدمت، خدمت در شهر خود و دل-خوش-کنک هایی از این دست(!) دست برداشته، پس از ۲۰ سال دوباره معافیت فراگیری به مانند سال ۱۳۸۲ را عملیاتی کنند. همچنین با توجه به افزایش سالانه مقاومت مدنی نسل نو، از دو سال درس آمادگی دفاعی تئوری و عملی در دبیرستان ها به جای دوره آموزشی سربازی پسران و هم دختران حداکثر بهره برداری را نموده، و در اندیشه طرحی روزآمد برای پر کردن سازمان پرسنلی نیروهای مسلح باشند، چه متولدان دهه ۸۰ و ۹۰ (نسل “زد”) به صبوری دهه های پیش نخواهند بود و پیش از پیرشدن در ساختار پوسیده سربازگیری یا سالها گروگان یک کارت ماندن، احتمالا واکنش دیگری نشان خواهند داد.

  7. سلام من قبل از ۱۸ سالگی از ایران خارج شدم و دیپلم را امریکا ک فام و الان هم دانشجو سال اول در امریکا هستم ، برای آمد و رفت ایران که باید بکنم؟ ممنون اگه کسی میدونه کمک کنه 🙏🏻

  8. ۱- آیا سربازی محدودیت سنی دارد ؟
    منظورم در سنین بالاست
    ۲- ضمنا آیا میشود با داشتن کارت پایان خدمت داوطلبانه برای بار دوم اعزام به سربازی شد ؟

  9. سلام من نزدیک ۱۰سال سرباز فراری هستم ومریض شدم . هربیمارستانی رفتم معالجه ام نکرد واز بس که استفراغ میکنم‌ اسید معده تمام دندانهام‌را خراب کرد فقط ریشه دندانهام مونده بشکل ابی کبود شدن. ونمیتوانم غذا بخورم . ودر سمت چپ شکم باد میکنه وشکمم بسمت چپ‌ رفته . وتنها درمانم‌ شده لانزوپرازول. ویکم‌ تریاک . استفاده میکنم تا اروم بشه درد شکم. ومتاهل ودارای دوفرزند و۳۷سال دارم. معافیت پزشکی مشمولم میشه. ممنون

  10. سلام یکى از کف ﭘـاهام صاف هست اون یکى هم کفش صافه ولى یکم قوس داره وقتى مى ایستم هم ﭘـاهام درد میگیرن آیا معاف میشم؟

      1. سلام من ۲۱ سالم شده بخاطر مسائل خانوادگی که پدرم مریض اعصاب و روان هست و چهار بار بستری شده و الان دوساله که مادر ندارم و دارم ازش مراقبت میکنم آیا میشه معافیت کفالت پدر رو گرفت

      2. سلام ۴۳ ساله هستم متاهل فراری هستم تصادف کردم در مرخصی یک وام آرتروز داره یک کلیه دارم اهدا کردم به خواهرم سالها پیش نصف دندون هم ندارم ایا معاف میشوم
        ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات سرباز مشاور

نیاز به مشورت داری کلیک کن !