مراحل معافیت پزشکی

نحوه درخواست معافیت پزشکی

👈 معافیت پزشکی یکی از راه های معافیت از انجام خدمت سربازی است و همانطور که از عنوان آن کاملا مشخص است مربوط به زمانی میشود که شخص یکی از بیماری های مورد تایید سازمان نظام وظیفه برای معافیت از خدمت سربازی را داشته باشد.

تعداد بیماری ها و تبصره ها و آیین نامه های اجرایی هرکدام از آن ها بسیار گسترده و مفصل است که در همین سایت بطور کامل میتوانید مشاهده فرمایید.

اما در اینجا هدف ما چگونگی مراحل معافیت پزشکی است که صفر تا صد آن را بطور کامل برای شما توضیح میدهیم با سربازمشاور همراه باشید.

مراحل دریافت معافیت پزشکی برای مشمولان

بطور کلی برای دریافت معافیت پزشکی باید این مراحل طی شود .

  • مراجعه به نزدیک ترین پلیس+۱۰ به محل سکونت
  • دریافت فرم ۳ برگی از پلیس+۱۰ و تکمیل آن ها
  • مراجعه به مراکز واکسیناسیون و مهر برگه توسط مرکز
  • مراجعه به پزشک معتمد نیروی انتظامی و اعلام بیماری
  • معاینه توسط پزشک معتمد و تایید بیماری های در سیستم
  • مراجعه مجدد به پلیس+۱۰ و تحویل مدارک
  • ارسال پیامک توسط وظیفه عمومی و مشخص کردن زمان و مکان شورای پزشکی
  • حضور در جلسه شواری پزشکی و ارائه مدارک
  • شرکت در آزمایش ها و دیگر موارد درخواستی پزشک با توجه به بیماری
  • گذشت بین ۳۰ تا ۴۵ روز و ارسال پیامک مجدد توسط وظیفه عمومی
  • حضور در کمیسیون پزشکی وظیفه عمومی استان یا شهرستان
  • پرداخت هزینه مصوب کارت پایان خدمت در صورت رای معافیت کمیسیون
  • فرصت ۱۰ روزه برای اعتراض در صورت رد معافیت

نکته

کمیسیون پزشکی میتواند در صورت عدم احراز شرایط مشمول را برای بررسی مجدد به کمیسیون عالی ارجاع دهد که جزئی از روال طبیعی مراحل معافیت پزشکی است .

در صورت ثبت اعتراض توسط مشمول شورای عالی تشکیل میشود .

در صورت رد شدن معافیت در شورای عالی دیگر امکان ثبت اعتراض وجود ندارد و مشمول باید بعد از اعزام به خدمت در حین خدمت اقدام مجدد انجام دهد .

مطلب پیشنهادی به شما : معافیت چشم

مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی سربازی

برای هر گونه اقدامی جهت معافیت پزشکی برای هر کدام از بخش های موجود در آیین نامه پزشکی باید مدارک مورد نظر را داشت که البته با توجه به نوع بیماری نوع مدارک ممکن است تغییر کند .

در بیماری هایی مانند دیابت و مشکلات غددی دیگر سابقه درمان و مصرف دارو الزامی است .

برای بیماری های مربوط به جراحی عمومی و گوارش سابقه جراحی نیاز است .

در مورد بیماری های مربوط به اعصاب و روان و مغز و اعصاب سابقه بستری ملاک است .

در مورد بیماری های مربوط به بخش اسکلت و استخوان سابقه جراحی و طول درمان اهمیت دارد .

بیماری های مربوط به چشم ، گوش و حلق و بینی در بیمارستان های نیروهای مسلح بررسی میشود .

بیماری های مربوط به فک و دهان و دندان در بیمارستان های نیروهای مسلح بررسی میشود .

در مورد مشمولانی که دارای تومور در هر عضوی از بدن باشند نظر پزشک متخصص و سوابق شیمی درمانی و پرتو درمانی لازم است .

در مورد بیماری های تنفسی و قفسه سینه و بیماری های قلبی در صورت نیاز بستری ۷۲ ساعته در بیمارستان های نیروهای مسلح انجام خواهد شد .

بیماری های پوستی و تشخیص نوع بیماری یا وسعت آن در بیمارستان های نیروهای مسلح انجام میشود و در مورد بیماری های عفونی و قارچی داشتن سوابق درمان الزامی است .

تذکر

حتما نیاز است مشمول در مراحل معافیت پزشکی با توجه به نوع بیماری و توضیحاتی که داده شد مدارک مورد نیاز را داشته باشد تا بیماری و روند درمان و عدم بهبود بیماری احراز شود در غیر اینصورت به سادگی درخواست معافیت پزشکی رد و تاریخ اعزام صادر خواهد شد .

مراحل دریافت معافیت پزشکی در حین تحصیل

مراحل دریافت معافیت پزشکی در حین تحصیل با بعد از تحصیل هیچگونه تفاوتی با هم ندارند فقط چند مورد باید رعایت شود .

بیماری مشمول باید جز بیماری هایی باشد که اجازه اقدام در حین تحصیل دارد که سازمان وظیفه عمومی جهت راحتی مشمولین و عدم مراجعه بیهوده به دفاتر پلیس+۱۰ لیست بیماری هایی که در حین تحصیل قابل اقدام است را منتشر کرده است . از طریق همین سایت حتما مطالعه کنید!

داشتن گواهی اشتغال به تحصیل برای طی مراحل معافیت پزشکی در حین تحصیل الزامی است در واقع بهتر است بگوییم برای هر گونه اقدامی در وظیفه عمومی ارائه آخرین وضعیت تحصیلی الزامی میباشد . برای دریافت گواهی اشتغال به تحصیل از طریق دانشگاه اقدام کنید .

در صورتی که با معافیت مشمول بعد از اقدام در حین تحصیل موافقت نشود اصلا جای نگرانی وجود ندارد چون مشمول میتواند به تحصیل ادامه دهد .

تغییر خاص دیگری در مراحل دریافت معافیت پزشکی نسبت به حالت های دیگر وجود ندارد و تنها تفاوت ها همین چند مورد بود که به آن شاره کردیم .

چند نکته مهم

قوانین برای معافیت پزشکی در حین تحصیل ، بعد از تحصیل و حتی حین خدمت کاملا یکسان است .

با هر بار رای میتوان یکبار اعتراض ثبت کرد .

بعد از رای شورای عالی جای هیچگونه اعتراضی در هیچ کدام از مراحل اقدام وجود ندارد .

بعد از ثبت رای توسط شورای عالی حتی بعد از گذشت چندین سال مشمول بازهم اجازه اقدام نخواهد داشت مگر اینکه تشدید بیماری توسط پزشک معتمد احراز شود .

در ادامه مراحل معافیت پزشکی را برای درک بهتر به صورت گام به گام برای شما توضیح خواهیم داد.

راهنمای گام به گام مراحل معافیت پزشکی

👈 برای درخواست معافیت پزشکی دو حالت وجود دارد یا شما در حین تحصیل هستید یا فارغ التحصیل و یا غایب هستید پس با غیبت هم میشه از معافیت پزشکی استفاده کرد و منعی وجود ندارد.

اگر شما در حین تحصیل هستید اول باید مطمعن شوید آیا بیماری شما جز آیین نامه های پزشکی قرار دارد یا نه.بعد از آن باید از اینکه آیا در حین تحصیل میشود برای بیماری اقدام کرد یا اصلا قابل اقدام کردن نیست مطمعن شوید.

پس نکته دیگری که در این معافیت وجود دارد این است که تمام بیماری ها در حین تحصیل قابل اقدام نیستند و دلیل آن هم تاثیر مدرک تحصیلی در نوع معافیت است که با داشتن مدرک تحصیلی بالاتر قطعا امکان معافیت پایین می آید.

حالا که کاملا مطمعن شده اید میتوانید گواهی اشتغال به تحصیل را از دانشگاه بگیرید و برای تشکیل پرونده به پلیس+۱۰ مراجعه کنید.

در این مرحله کافیست چند فرم را پر کنید که مهم ترین آن فرم پزشک معتمد است که باید شما را برای تشکیل کمیسیون تایید کند.

بعد از آن شما در یکی از بیمارستان های مورد تایید سازمان نظام وظیفه که قطعا یکی از بیمارستان های نیروهای مسلح است باید حاضر شوید.زمان و مکان حضور شما با استفاده از پیامک اطلاع رسانی میشود.

بعد از تشکیل شورای پزشکی و گذراندن روند مشخص در نهایت در جلسه کمیسیون پزشکی در خود سازمان نظام وظیفه به شما اعلام رای میشود.در صورت معافیت کارت پایان خدمت صادر میشود و در غیر اینصورت بدون بروز مشکل شما میتوانید تحصیلات خود را ادامه دهید.

در رابطه با افرادی که در حین تحصیل نیستند و در فرجه ۱ ساله بعد از تحصیل یا غیبت هستند روال تقریبا همینگونه خواهد بود با این تفاوت که باید آخرین مدرک تحصیلی را برای تشکیل پرونده به سازمان نظام وظیفه ارائه دهند.

اگر مدرک تحصیلی در نوع معافیت تاثیری نداشته باشد که هیچ اما اگر میزان مدرک تحصیلی تاثیر گذار باشد قطعا به مشمول اطلاع داده میشود.

برای مثال در بخش معافیت چشم میزان ضعیفی مورد تایید برای معاف شدن مدرک کمتر از کارشناسی نمره ۶ و برای مدارک کارشناسی و بالاتر نمره ۸ میباشد.پس مدرک تحصیلی شاید مهم ترین عامل تاثیر گذار در نوع و درجه معافیت میباشد.

در اینجا فرد با ارائه مدارک و تکمیل فرم های مربوطه پلیس+۱۰ و تایید پزشک معتمد به شورای پزشکی ارجاع داده میشود و تقریبا ۳۰ روز بعد از تشکیل شورا و بررسی های نهایی توسط پزشک جلسه نهایی کمیسیون پزشکی در سازمان نظام وظیفه برگزار میشود و رای نهایی ابلاغ میشود.

البته در صورتی که مشمول اعتراضی داشته باشد تا بازه زمانی ۱۰ روزه میتواند اعتراض خود را در پلیس+۱۰ برای تشکیل شورای عالی پزشکی ثبت کند.

در این مرحله تمامی فرایند از ابتدا تکرار خواهد شد و در صورتی که بازهم معافیتی صادر نشود مشمول ملزم است به خدمت سربازی اعزام شود.

مطلب پیشنهادی به شما : معافیت صافی کف پا

👈 در وضعیتی دیگر اگر مشمولی در زمان اعزام هیچگونه درخواست معافیتی نداده باشد یا داده باشد و رد شود میتواند در صورتی که مشکلی در حین خدمت سربازی برای او پیش آمد دوباره درخواست دهد.

البته در این وضعیت دیگر کمیسیونی در سازمان نظام وظیفه عمومی تشکیل نمیشود و تمامی مراحل کار زیر نظر یگان انجام خواهد شد.

برای مثال اگر فردی که سرباز ارتش است دچار مشکلات جسمی یا روحی روانی شود در ابتدا باید نامه ای تحت عنوان نامه اعزام به بیمارستان از یگان خدمتی یا درواقع همان بهداری بگیرد و با مراجعه به پزشک متخصص در بیمارستان درخواست معافیت پزشکی بدهد.

پزشک یا پزشکان بررسی های لازم را انجام میدهند و در صورت تایید سرباز معاف میشود و از یگان خدمتی تسویه میکند.

سربازان فراری هم دقیقا همین مراحل را باید طی کنند البته تا وارد یگان نشوند و از یگان خدمتی نامه اعزام به بیمارستان را دریافت نکنند و بهتر بگویم اشتغال به خدمت نداشته باشند قطعا هیچ بررسی و شورایی برای معافیت آن ها حتی در صورت وجود مشکلات بسیار جدی تشکیل نمیشود.

سربازان کار انجام معافیت را از یگان شروع میکنند و در همان یگان هم باید تموم کنند پس قطعا در تمامی مراحل تحت امر یگان هستند و هیچ روشی دیگری یا روش جایگزینی وجود ندارد.

در پایان

معافیت های پزشکی ای هستند که دارای محدودیت های شغلی و کاری در آینده میشوند و در موارد شدید تر محدودیت در دریافت گواهینامه ایجاد میکنند پس حتما لازم است قبل از هر گونه اقدامی برای دریافت معافیت پزشکی تحقیقات لازم را انجام دهید .

ما در سرباز مشاور بعنوان اولین و تخصصی ترین مرکز مشاوره سربازی ایران با بهره گیری از مشاوران با تجربه و متخصص در زمینه معافیت های پزشکی آخرین قوانین وظیفه عمومی و راهکارهای لازم برای دریافت معافیت پزشکی را به شما انتقال میدهیم .

 فرصت را ازدست نده و برای اطلاع از مراحل معافیت پزشکی همین الان با سرباز مشاور تماس بگیر!

بنر معافیت پزشکی

37 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    بنده از ۹سالگی بیماری پروتز لگن دارم و تا الان تحت نظر بودم سابقه بستری شدنم دارم غضروفمم شکل نگرفته و هر لحظه احتمال سیاه شدن لگنم وجود داره
    آیا شرایط معاف شدن رو دارم؟

  2. سلام.من برای صاف بودن کف پاهایم مراجعه داشتم وتوسط پزشک معتمد ویزیت شدم.و پیامکی برایم امدکه مکان و زمان شورارا مشخص کرده است.سوال ا ل: ایا من بایددران مکان و در ان زمان درشورای پزشکی،حضور پیداکبم یاخیر؟ سوال دوم:برای دریافت معافیت از رزم باتوجه به دلیل عارضه کف پاها،خیلی طول می کشد،یا زمانبر نیست؟چون سه ماه تاکنون طول کشیده است.سپاس ازپاسخگویی تان

  3. سلام من ۲۲سالم هست چند سال پیش دوران مدرسه جراحی باز قلب کردم مشکل مادر زادی داشتم قلبمو دوختن سوراخ بوده دریچه میترال مشکل داشته همون موقع دکتر جراحم گفت معاف میشی الان سوالم اینه که من معافیت میدن بهم یا نه چون واقعا توان کارهای شخصی خودمم ندارم ممنون از پاسخگویتون

  4. سلام من عمل قلب باز انجام دادم الان مدرک لیسانس دارم و همچنان دارو مصرف میکنم ایا من معاف دائم میشم یا معاف از رزم؟

  5. سلام من کنکور دادم و درخواست معافیت پزشکی هم ثبت کردم ولی گفتن معاف رزم میشی و برگ اعزام به خدمت واست صادر میشه تا ۳۱ شهریور هم معافیت تحصیلیمم باقیست ولی نتایج کنکور بعد اون تاریخ میاد مشکلی توی ثبت نام دانشگاه که برام به وجود نمیاد???

    1. سلام تا رای نهایی کمیسیون پزشکی صادر نشه امکان دریافت معافیت تحصیلی وجود ندارد

  6. سلام وقتتون بخیر
    من آبان امسال میرم ۱۸سالگی،از بچگی تنبلی چشم دارم جفتشونم الان یکیش درس شده چشم چپم انحراف داره
    میخواستم ببینم آیا میتونم معافیت کامل بگیرم یانه؟؟

  7. سلام.
    دکتر اولیه دفورمیته مچ پا و صافی شدید پارو تشخیص داد. بعد ارجا دادن منو کمیسیون پزشکی که اونجا هم دکتر تایید کرد صافی و دفورمیته مچ پامو(گفتم بعدش پیامک میاد یا برو دفترچه بگیر یا برو شورا)
    که پیامک اومد به شورا پزشکی مراجعه کنم.
    مدرکم لیسانس عمران هست.
    امکانش هست حداقل معاف از رزم بشم در شورا؟

  8. سلام وقت بخیر مدت زمان تشکیل پرونده تا اعلام رای کمسیون پزشکی چه قدره؟
    آیا امکان پرونده سازی های جعلی برای اخذ معافیت از کمسیون پزشکی وجود داره؟ آیا این کار تبعات حقوقی هم در پی خواهد داشت؟؟

  9. سلام وقت بخیر. من تک کلیه مادرزادم همه چی تشکیل شد کمیسیون سهرستان هم رفتم ولی جواب قاطع بهم ندادند !! و اس ام اسی هم برایم نیومد باید چکار کنم؟! ایا تک‌کلیه مادرزاد معافه؟

  10. من روز یکشنبه این پیام امد
    مشمول گرامی، جهت رسیدگی به درخواست پزشکی خود با همراه داشتن مدارک شناسایی، بعد از ۵ روز پس از دریافت پیامک به بیمارستان
    ۵ روز بعد میشه پنجشنبه نمیشه روز شنبه رفت حتما باید همین روز رفت؟

  11. سلام خسته نباشید من پاچنبری به دنیا اومدمو پاهام عمل شدن ولی نسبت به یه پای معمولی خیلی ضعیفن آیا شرایط معاف دائم رو دارم؟

  12. من تاریخ پایان معافیت تحصیلی لیسانسم ۱۳ تیر بود من قبل از پایان این مهلت برای پست کردن دفترچه اقدام کردم ولی به کمیسیون پزشکی منو ارجاع دادن
    آیا این مدتی که من توی روند بررسی معافیت پزشکی هستم جز غیب حساب میشه؟چون من مهرماه میخوام ارشد ثبت نام کنم و توقف خدمت بزنم
    مشکلی بوجود نمیاد؟

  13. سلام
    برای معافیت پزشکی فرستادن بیمارستان بقیه الله ولی دوباره گفتن باید بری ام آر آی بیمارستان امام سجاد ، از اونجا برای انجام ام آر ای پرونده فرستادن بیمارستان ۵۰۱ارتش و گفتن برای وقت ام آر آی باهات تماس میگیرن ، الان بعد از دو هفته هنوز تماس نگرفتن . چکار باید کنم؟

      1. سلام خسته نباشید
        بنده در حال حاضر در مقطع لیسانس دانشجو هستم
        نمره چشم من ۷ و ۷/۲۵ میباشد میخواستم
        بدونم با توجه به اینکه بنده با مدرک لیسانس معاف نخواهم شد میتونم از دانشگاه انصراف داده تا مدرک بنده را لیسانس لحاظ نکرده و برای معافیت اقدام کنم
        پیشاپیش از لطف شما سپاسگذارم

        1. با عرض سلام و خسته نباشید

          بنده مشمول غایب ۴ ساله که بیماری پریکاردیت قلبی دارم و ۳ بار هم ccu بستری شدم
          آیا امکان دریافت معافیت پزشکی هست یا نه ؟

  14. با عرض سلام و خسته نباشید
    وقتی پاهام پرانتزیه برای معافیت پزشکی درخواست بدم یا خیر ؟

  15. با سلام. بنده تاریخ ۱۵بهمن برای معاینه ثانویه معافیت پزشکی سربازی صافی کف پا رفتم بیمارستان . بعد معاینه گفتن ۲۰ روز بعد اسمس میاد. هنوز ۲۰ روز هم گذشته اسمسی نیومده. چیکار کنم به نظرتون؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات سرباز مشاور

Call Now Buttonبرای تماس با مشاور کلیک کنید